Verhuis :
Vind in alle eenvoud een elektriciteit- en gascontract

  • Een aanbod op maat van jouw nieuwe woning
  • Een transparante, onafhankelijke en kosteloze service
  • Inschrijven in enkele muisklikken

Energieprijzen vergelijken

4.8/5
van 1282 beoordelingen Facebook, Google & TrustPilot

In 3 stappen naar elektriciteit en gas in je nieuwe woning

Een verhuis, dat wil ook zeggen dat je een energiecontract doet ingaan. Of je bij je huidige leverancier blijft of verandert, dit is het moment om nieuwe gas- en stroomtarieven te vinden die beter aangepast zijn aan je nieuwe leven! Energie-Vergelijker.be begeleidt je bij alle stappen en vergemakkelijkt de administratie van je energiecontracten. Hoe pak je dat aan?

Of je nu huurder of eigenaar bent, neem je meterstanden op
1. Of je nu huurder of eigenaar bent, neem je meterstanden op

Nadat je de sleutels van je nieuwe woning gekregen hebt, neem je een kijkje bij je energiemeters, en kun je beginnen met de administratie rondom het veranderen van stroom- of gascontract. Vul het energieovernamedocument in wanneer je in je nieuwe woning trekt, zo kan je straks correct de meterstand van je stroom en gas opnemen.

Download het energieovernamedocument :
Vind het voordeligste energie-aanbod in minder dan 5 minuten
2. Vind het voordeligste energie-aanbod in minder dan 5 minuten

Vergelijk op Energie-Vergelijker.be (de eerste prijsvergelijker die gecertificeerd is door de CREG), de tariefkaarten voor elektriciteit en gas van alle energieleveranciers. Kies daarna het meest voordelige aanbod volgens de criteria van jouw keuze. Het is simpel, snel en betrouwbaar!

Proficiat! Geniet van je nieuwe energiecontract
3. Proficiat! Geniet van je nieuwe energiecontract

Eenmaal het ideale aanbod gevonden, schakel je meteen over via Energie-Vergelijker.be door je gegevens in te geven (inclusief je adres en de bijbehorende EAN-codes) en de datum waarop je in je nieuwe woning trekt. Ons team regelt alle administratieve stappen (overstap en inschrijving) voor jou: wij zetten je contract bij je oude leverancier stop en doen je contract bij je nieuwe leveranicer ingaan!

Je bent net verhuisd, maar hebt nog geen energiecontract?

Neem snel contact op met onze verhuislijn!

Bel ons op het nummer 02 315 77 30
dagen

Vanaf de ontvangst van je sleutels heb je 30 dagen (45 dagen in Brussel) om een energieleverancier te vinden. Zonder geldig contract riskeer je een stroom- of gasonderbreking. Wij helpen je dat te vermijden! Neem snel contact op om een contract op maat van jouw woning te vinden.

Jij hebt een vraag? Wij hebben het antwoord

Woonde u voordien bij uw ouders of was uw verbruik van gas en/of elektriciteit in uw oude huurprijs inbegrepen, dan hebt u nog nooit een contract in uw naam afgesloten bij een leverancier. U zult dan ook een leverancier moeten kiezen en een contract voor uw nieuwe woning afsluiten.

Zie ook >> Ben ik verplicht om een leverancier te kiezen?

Neen, als u al een leverancier hebt moet u geen nieuw contract afsluiten wanneer u verhuist. Neem gewoon contact op met uw leverancier, geef aan dat u verhuist en vermeld uw nieuwe adres en de datum waarop u verhuist. Maar misschien is dit ook wel het geknipte moment om van leverancier te veranderen en een betere prijs te krijgen met de hulp van Energie-Vergelijker.be.

Neen, u kan uw oud contract voortzetten in uw nieuwe woning. U kan natuurlijk ook altijd een nieuwe leverancier met een aantrekkelijker aanbod kiezen. Bel onze consulenten op 0800 37 447 om het voordeligste contract te vinden of vergelijk zelf het beschikbare aanbod

Energie-Vergelijker.be, jouw energiehelper bij je verhuis

Compare

Competitieve promoties aangepast aan je nieuwe woning

Confiance

Een transparante, onafhankelijke en gratis service. Een door de CREG gecertificeerde tool.

Souscription

Snelle en simpele inschrijving, voor een contract dat ingaat op de dag van je verhuis.

Accompagnement

Persoonlijke energietips, voor, tijdens en na je verhuis

Onze klanten geven ons gemiddeld

4.8/5
bij 1282 beoordelingen
google link

Slaap op twee oren dankzij onze verhuis-checklist!

De checklist downloaden

Onze artikels over de verhuis

Onze blog schetst een beeld van de energiesector en de diverse spelers op de energiemarkt!

www.energie-vergelijker.be

Verhuis: wat doe je met een contract van Luminus, Engie, Lampiris etc.?

Wanneer je verhuist, heb je veel aan je hoofd. Stroom en gas in je nieuwe woning krijgen is één van je prioriteiten. Maar welke stappen moet je bij elke respectievelijke leverancier ondernemen? Hoe bereik je hun verhuisdienst? Ben je verplicht je leverancier telefonisch of schriftelijk te verwittigen? Om je van een vlekkeloze verhuis te verzekeren, […]

Meer lezen

www.energie-vergelijker.be

Je verhuist? Alles wat je over je energiecontract moet weten als huurder

Je verhuist binnenkort maar bent geen eigenaar, maar huurder van je woning? Dan moet je natuurlijk ook aan je energiecontracten denken! Wie is waarvoor verantwoordelijk, jij of de eigenaar? Hoe zorg je ervoor dat je bij het intrekken in je nieuwe woning van elektriciteit en aardgas voorzien wordt? En waarvoor dient het energieovernamedocument eigenlijk? Om […]

Meer lezen

www.energie-vergelijker.be

Welk stappenplan hoort bij een verhuis ?

Een verhuis is een stresserende gebeurtenis, waarvan u het praktisch verloop maar beter niet aan het toeval overlaat. Om u te helpen deze belangrijke stap in uw leven in goede banen te leiden, hebben wij voor uw verhuis een stappenplan opgesteld waarmee u geen enkel detail uit het oog verliest. En als kers op de […]

Meer lezen