Trevion

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Overzicht:
 • Over Trevion
 • Diensten
 • Producten
 • Trevion kan interessant zijn voor jou als…
 • Contact opnemen met Trevion

 

Trevion, de 100% Belgische leverancier van groene stroom en biogas

Trevion is een elektriciteits- en gasleverancier die in 2011 op de Belgische markt is verschenen. De onderneming hecht veel belang aan een duurzame en lokale productie en levert dan ook alleen groene energie geproduceerd door Vlaamse centrales. Op dit ogenblik is ze enkel actief in het noorden van het land en richt ze zich zowel tot zakelijke als particuliere klanten. 

Wat meer in detail: Trevion is een initiatief van Trevi nv, een multidisciplinaire Belgische onderneming die al sinds 1992 actief is in de milieusector (water, lucht, bodem en energie). In de marge van die activiteiten beschikt Trevi over diverse filialen en zusterondernemingen die zich hebben gespecialiseerd in milieuvriendelijke energieproductie. Dat is onder meer het geval voor BiogasTec nv, dat biogas opwekt in hoogtechnologische installaties (voornamelijk in gistingstanks voorzien van een cogeneratie-installatie). Deze eenheden worden gevoed met allerhande organisch afval (huishoudelijk, landbouw, slachtafval, onverkochte producten van supermarkten, aalt, enz.), dat vervolgens wordt vergist. 

Het is voornamelijk dankzij het ecosysteem van Trevi en de biogasproductie van BiogasTec dat Trevion in staat is om 100% hernieuwbare en lokale energie te leveren. Dat maakt Trevi tot een bijzonder actieve leverancier op het gebied van de energietransitie. De organisatie Greenpeace heeft dan ook niets dan lof voor zijn toewijding en beveelt Trevion sterk aan in zijn klassement van de milieuvriendelijkste leveranciers.

Tot slot geven we nog mee dat de activiteiten van Trevion zich niet beperken tot de productie en levering van energie want de onderneming helpt zijn klanten ook op een ecologische manier te ondernemen. 

 

Een klantendienst die zich richt op de essentie

Trevion biedt geen overbodige services aan en concentreert zich liever op de essentie. Bij problemen kunnen klanten via de klassieke communicatiekanalen contact opnemen met de klantendienst: telefoon, e-mail of post.

Ook wat betaling betreft, geeft Trevion de voorkeur aan de meest courante opties: bankoverschrijving of domiciliëring.

 

Een eenvoudig en helder gas- en elektriciteitsaanbod

Zoals al vermeld wordt de groene elektriciteit van Trevion enkel geproduceerd in Vlaanderen. De leverancier gaat er dan ook prat op ‘correcte en transparante prijzen’ te hanteren. In die optiek heeft hij zijn productaanbod tot het minimum beperkt en biedt hij slechts twee aanbiedingen voor particulieren:

 • Groene energie van hier ‘vast’: groene elektriciteit aan een vast tarief voor een contractduur van een of drie jaar naargelang de keuze van de klant.
 • Aardgas ‘variabel’: aardgas met een variabele prijs die driemaandelijks wordt geïndexeerd. De looptijd van het contract wordt vastgelegd op een jaar.

Het vermelden waard is dat Trevion voor zijn zakelijke klanten ook groene stroom aan variabel tarief aanbiedt.

Trevion is zonder twijfel een van de groenste leveranciers van ons land maar is het ook een financieel voordelige leverancier? Die vraag kan alleen worden beantwoord met een prijsvergelijking op maat van jouw criteria.

 

Trevion kan interessant zijn voor jou…           

 • als je graag een Belgische leverancier met een uitgesproken lokale verankering ondersteunt;
 • als je 100% groene energie wilt verbruiken die in jouw buurt wordt opgewekt;
 • als je eenvoudige en transparante contracten en services zoekt.

 

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 447

 

Contact opnemen met Trevion

Factuur, een dreigende afsluiting, budgetmeter:

Telefoon:09 255 70 10
Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 17:00.
E-mail:info@trevion.be
Adres:

Dulle-Grietlaan 17

9050 Gentbrugge

Energiemix
 • Zonneenergie2,00
 • Windenergie10,00
 • Biogas86,00

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower