TotalEnergies

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over TotalEnergies
 • Diensten
 • Producten
 • TotalEnergies kan voor jou interessant zijn als ...
 • Contact opnemen met TotalEnergies

Over TotalEnergies

Total is een naam die geen introductie meer behoeft in de energiesector. De Franse groep is dan ook een reus in de petroleum- en gasindustrie op wereldniveau. Total zag het levenslicht in 1924 en was toen vooral actief in de raffinage en distributie van petroleum. Vandaag is het een bedrijf met wijdvertakte expertisedomeinen.

In België heeft de groep in 2016 de overname van Lampiris bekrachtigd. Die overname heeft de groep in staat gesteld om zijn energieleveringen in ons land uit te breiden. Tot voor kort waren deze diensten exclusief voorbehouden aan kmo’s, grote ondernemingen en zelfstandigen. Maar sinds 1 februari 2022 werd Lampiris officieel omgedoopt tot TotalEnergies, zowel voor professionele klanten als particulieren. Aan de contracten van bestaande klanten verandert trouwens niets.

TotalEnergies treedt in de voetsporen van Lampiris door zijn klanten duurzame energie te leveren. De onderneming moedigt klanten ook aan om te investeren in een fotovoltaïsche installatie. Een internationale groep die energie levert aan bedrijven

Total is een naam die geen introductie meer behoeft in de energiesector. De Franse groep is dan ook een reus in de petroleum- en gasindustrie op wereldniveau. Total zag het levenslicht in 1924 en was toen vooral actief in de raffinage en distributie van petroleum. Vandaag is het een bedrijf met wijdvertakte expertisedomeinen.

In 2016 bekrachtigde het de overname van Lampiris in België. Hierdoor kon het zijn energiebevoorradingsactiviteiten ontplooien in ons land. Het bedrijf besliste ook om de diensten voor particulieren en bedrijven op te splitsen. De eerste bleven onder het merk Lampiris, de tweede worden voortaan verleend door TotalEnergies.

Deze nieuwe entiteit richt zich dus uitsluitend tot kmo's, grote bedrijven en zelfstandigen. Daarom ontwikkelde ze een aantal producten en diensten die inspelen op de verschillende behoeften van alle bedrijven, groot of klein.

TotalEnergies blijft ook trouw aan de waarden van Lampiris door duurzame energie te leveren aan zijn klanten. En het moedigt ze aan om te investeren in zonnepanelen

Een toegankelijke klantendienst

TotalEnergies is bereikbaar via de klassieke communicatiekanalen: telefonisch en via e-mail. Indien nodig kan je ook een brief richten aan de onderneming.

Op het gebied van betaalmogelijkheden biedt de energieleverancier de keuze tussen domiciliëring, overschrijving en Zoomit. Voor de verzending van de facturen, beveelt TotalEnergies om ecologische redenen e-mail aan, maar voor Tip- en TOP-klanten blijven ook papieren facturen mogelijk.

Contracten beheren kan eenvoudig via het platform ‘Mijn Ruimte’, waar je onder meer het bedrag van je maandelijkse voorschotten kunt aanpassen.

Duidelijke producten voor kleine ondernemingen en een aanbod op maat voor de grote

✓ Tip, de formule voor kleine verbruikers

De Tip-formule biedt een variabel tarief, dat driemaandelijks wordt geïndexeerd. 

Het contract heeft een looptijd van een jaar. Klanten die het contract ondertekenen, hebben bovendien toegang tot alle diensten en voordelen aangeboden door TotalEnergies. 

De energieleverancier geeft aan dat dit product perfect geschikt is voor kleine verbruikers, met andere woordenhuishoudens bestaande uit een of twee personen.

✓ TOP, de formule voor ‘gezinnen’

Voor gezinnen met een hoger verbruik (doorgaans bestaande uit drie of meer personen), heeft de onderneming de formule Top. Deze contracten bieden een vaste kWh-prijs. Wel dien je er rekening mee te houden dat deze prijs hoger ligt dan die van het Tip-contract.

De looptijd van een TOP-contract bedraagt een, twee of drie jaar in Vlaanderen en Wallonië maar steeds drie jaar in Brussel. De klantenvoordelen zijn dezelfde als voor klanten van andere TotalEnergies-formules.

✓ Online, de economische optie

Het Online-aanbod onderscheidt zich door een verplicht online beheer van het energiecontract en verzending van de facturen via e-mail. In ruil voor die beperkingen biedt de Online-formule voor elektriciteit en gas competitieve variabele prijzen. Deze worden maandelijks geïndexeerd. 

Woon je in Vlaanderen of Wallonië? Dan heeft het contract een looptijd van een jaar. Als je in het Brussels Gewest woont, bedraagt de looptijd drie jaar.

✓ eMobility, het aanbod op maat van elektrische wagens

Het eMobility-aanbod van TotalEnergies laat eigenaars van een elektrische wagen genieten van een vast tarief voor een periode van een, twee of drie jaar in Vlaanderen en Wallonië en drie jaar in Brussel. De formule biedt bovendien nog andere voordelen:

 • 2.000 gratis kilometers bij een contract voor 1 jaar of 6.000 gratis kilometers bij een contract van drie jaar.
 • Een extra voordelig nachttarief.
 • Groene elektriciteit.

Net als bij de TOP- en Tip-formules geeft TotalEnergies zijn klanten diverse keuzemogelijkheden voor de verzendwijze van de facturen en de betaalwijze.

✓ Aanvullende diensten met het oog op duurzame ontwikkeling

TotalEnergies heeft zich gediversifieerd buiten de klassieke elektriciteits- en gasformules. Je kunt vandaag de dag rekenen op een hele waaier van diensten met betrekking tot de energiesector:

 • Isolatie (bestek en werken in samenwerking met externe specialisten)
 • Verwarming (ketelonderhoud en bijstand bij problemen)
 • Fotovoltaïsche zonnepanelen (bestek en plaatsing in samenwerking met externe specialisten)
 • Levering van stookolie en pellets

TotalEnergies kan interessant zijn voor jou...  

 • als je eenvoudige tariefkaarten verkiest
 • als je je groenestroomcertificaten aan voordelige voorwaarden wilt verkopen
 • als je nabijheid belangrijk vindt op het gebied van service

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 369

Contact opnemen met TotalEnergies

Telefoon:

02 486 21 21

Van maandag tot vrijdag, van 8.00u tot 19.00u

Verhuizing078 48 08 88. (zie voor meer details
E-mail:Online formulier
PostadresRue Saint Laurent 54
4000 Luik - België

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower