Mega

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud: 
 • Over Mega
 • Services
 • Producten
 • Mega kan interessant zijn voor jou als...
 • Contact opnemen met Mega

 

Mega, een energieleverancier uit Luik

Mega is een elektriciteits- en gasleverancier die in heel België actief is. Zoals veel ondernemingen die actief zijn op de energiemarkt, biedt ze haar diensten aan voor zowel particulieren als bedrijven.

De onderneming, die in 2013 werd opgericht door twee Belgische ondernemers, heeft een structuur op mensenmaat, met thuisbasis in Luik. Een lokale verankering waar ze graag mee uitpakt, verwijzend naar het feit dat veel consumenten klant zijn bij buitenlandse leveranciers. Als logische reactie op deze situatiepositioneert ze zich als een “Belgisch alternatief voor de internationale multinationals uit de energiesector”.

Haar Belgische identiteit is maar een van de verschillende waarden waarmee de energieleverancier Mega zich onderscheidt van haar concurrenten. Zo legt Mega de nadruk op de tevredenheid van haar klanten, haar milieuvriendelijkheid en de ethiek van haar economische model.

In de praktijk verbindt ze zich ertoe om een kwaliteitsvolle service te verlenen, gecombineerd met duidelijke tariefplannen en scherpe prijzen. Daarmee lukt het Mega om prijs- maar ook milieubewuste consumenten aan te trekken. Mega wil immers groene energie leveren, en investeert daarvoor zelf in zonnepanelen en windmolens.

Service in het digitale tijdperk

Een online klantendienst...

Mega moedigt het gebruik van de nieuwste technologische hulpmiddelen aan, meer concreet het gebruik van hun online klantenplatform. Die strategie stelt de onderneming in staat om heel wat aspecten van haar service te digitaliseren en automatiseren. Dat verlaagt de werkingskosten, waardoor Mega zijn prijzen concurrentieel houdt.

Is Mega daarmee dan de goedkoopste elektriciteits- of gasleverancier op de markt? Niet per se! Leveranciers hanteren nog tal van andere, complexe criteria om hun prijzen maandelijks te bepalen. Alvorens een voorstel te ondertekenen, blijft het dus zaak om verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken op basis van je persoonlijke behoeften.

De internetgerichte positionering van deze leverancier stimuleert consumenten om via digitale weg (e-mail, sociale netwerken) contact op te nemen met Mega en om gebruik te maken van de online klantenzone, MyMega. De Luikse onderneming heeft echter ook een traditionele klantendienst (telefoon of post) voor wie niet vertrouwd is met het internet. Heb je geen zin om naar een telefonisch wachtmuziekje te luisteren, dan kan je een online formulier invullen en je laten opbellen door Mega.

... en facturering

Ook voor facturering geeft Mega de voorkeur aan online communicatie door het versturen van online facturen. Dat kost niet alleen minder, het is ook beter voor het milieu en het versnelt de administratieve afhandeling. 

Voor de betaling van de facturen laat Mega overschrijvingen en domiciliëring toe. De leverancier moedigt echter de tweede optie aan, door € 5 korting te geven per contract. Hierbij dient nog opgemerkt dat in Brussel domiciliëring verplicht is zonder enig financieel voordeel.

Vaste of variabele prijzen voor elektriciteit en gas van een, drie of vijf jaar

Wat de producten betreft, voert Mega een eenvoudig beleid: weinig tijdelijke promoties om klanten te lokken, maar wel “lage prijzen vandaag en in de toekomst”.

Wil je daar zeker van zijn? Gebruik dan onze prijsvergelijker voor elektriciteit en gas. Dit eenvoudige instrument geeft in een oogwenk aan of Mega daadwerkelijk de goedkoopste elektriciteits- of gasleverancier in België is voor je verbruiksprofiel.

Mega biedt drie types van energiecontracten aan: Mega Zen, Mega Easy en Mega Super. Deze formules zijn beschikbaar voor elektriciteit en gas.

✓ Mega Zen, voor een maximale gemoedsrust

Met dit contract biedt Mega een vaste prijs voor elektriciteit en gas, en dat voor een periode van drie of vijf jaar. Zo wil de leverancier zijn klanten voor lange termijn aan zich binnen.

De tarieven liggen iets hoger dan voor de andere formules met vast tarief maar je hebt de garantie dat ze gedurende de hele looptijd van het contract stabiel blijven, wat er ook gebeurt. 

Dit contract laat klanten bovendien genieten van andere voordelen, zoals telefonische ondersteuning en de vrijheid om te kiezen hoe ze hun facturen betalen (domiciliëring of overschrijving).

✓ Mega Easy, het kernaanbod van Mega

De Easy-contracten van Mega zijn de meest flexibele. Met deze formule kan je opteren voor een vaste of variabele prijs voor een periode van een jaar.

Ook krijg je de mogelijkheid om je betaalwijze te kiezen (domiciliëring of overschrijving) en kan je in geval van problemen telefonisch contact opnemen met een adviseur.

Houd er wel rekening mee dat dit contract gepaard gaat met een jaarlijkse vergoeding van € 40,00.

✓ Mega Super, de meest economische formule

De Super-contracten voor elektriciteit en gas van Mega hanteren dezelfde kilowattuurprijzen als de Easy-contracten, zowel voor de vaste prijzen als voor de variabele  prijzen. Bovendien is ook de looptijd identiek (1 jaar).

Mega zal u echter bepaalde aspecten van uw contract opleggen: 

 • Voor de klantendienst gebruikt je verplicht het online platform.
 • Betalen doe je standaard via domiciliëring.
 • Je ontvangt jefacturen trimestrieel.

Was je sowieso van plan om deze opties te nemen, dan heb je er alle belang bij om een Easy-contract te kiezen.

✓ Mega Group, voor vaste of variabele tarieven

De Mega Group biedt opties aan variabele prijs of aan vaste prijs voor een periode van een jaar.De jaarlijkse vergoeding bedraagt 75,00 € en wordt betaald per begonnen jaar. Uitzondering daarop is een tijdelijk contract (contract lege woning).Klanten die zich online inschrijven voor een aanbod van de Mega Group krijgen een vaste korting van 90€ en variabele korting van 2,7 c€/kWh die wordt afgetrokken van hun stroomverbruik. Om daarvoor in aanmerking te komen mag de klant geen wanbetalingen hebben en moet zijn facturen volledig via domiciliering regelen.

Mega energie kan interessant voor je zijn als:

 • Je je wilt aansluiten bij een grotendeels Belgische leverancier.
 • Je de voorkeur geeft aan een dynamische energieleverancier op mensenmaat die snel reageert.
 • Je geen behoefte hebt aan aanvullende diensten en liever een leverancier hebt die zich toelegt op zijn kernactiviteiten, de levering van elektriciteit en gas.

Mega Energie: klantenbeoordelingen

Het kiezen van een energieleverancier is niet altijd gemakkelijk. Daarom kan het interessant zijn om, alvorens een keuze te maken, recensies van klanten te lezen. De meeste van hen leggen de nadruk op het concurrentievermogen van de door de leverancier aangeboden tarieven. Bovendien zijn alle aanbiedingen gebaseerd op groene energie en dus milieuvriendelijk.

Toch klagen sommige klanten dat zij al problemen hebben gehad met de facturering en dat de klantenservice niet altijd even snel reageert.

Voor vragen over een tarieven, leverancierswissels of verhuizingen, bel 0800 37 369.

Contact opnemen met Mega

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

Klantendienst

016 67 60 60

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u.

E-mailinfo@mega.be
Post:

Power Online SA

Rue Natalis, 2 

4020 Luik

Energiemix
 • Waterenergie81,00
 • Biogas14,00
 • Zonneenergie3,00

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower