Lampiris

Lampiris is een elektriciteits- en gasleverancier die goedkopere, duurzame en lokale energie wil aanbieden. Zijn hoofdzetel ligt in Luik. Het bedrijf is sinds 2003 actief in heel België en sinds 2012 ook op de Franse markt.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Lampiris
 • Diensten
 • Producten
 • Lampiris kan interessant zijn voor jou als ...
 • Neem contact op met Lampiris

 

Lampiris, een bliksemsnel opkomende energieleverancier

Lampiris maakte zijn intrede na de vrijmaking van de energiemarkt en werd al snel de vierde grootste leverancier van elektriciteit en gas in Vlaanderen, na ENGIE (het vroegere Electrabel) Luminus en Eneco. Het bedrijf doet het nóg beter in Brussel, waar het na ENGIE de tweede plaats veroverde. In Wallonië is Lampiris de derde grootste leverancier van gas en elektriciteit.

Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren en telt nu ongeveer één miljoen klanten. Lampiris dankt dit succes deels aan zijn milieuvriendelijke visie op een moment dat dit voor zijn concurrenten nog geen prioriteit was. De Luikse leverancier investeerde in hernieuwbare energie, zette talloze campagnes met energietips op touw en riep een reeks bijkomende, duurzame diensten in het leven.

Lange tijd vertrouwde de Belgische klant Lampiris als de plaatselijke, groene keuze. Maar in 2016 kondigde Lampiris een overeenkomst met TOTAL aan. Het zou voortaan deel uitmaken van de beroemde Franse petroleumgroep. De overname van Lampiris bekrachtigt het ontwikkelingsplan van TOTAL in de sectoren voor gas en hernieuwbare energie. TOTAL is trouwens een van de wereldleiders op het vlak van zonne-energie dankzij zijn overname van SunPower in 2011.

Lampiris ontfermt zich nu over particuliere klanten terwijl TOTAL de professionele klanten voor zijn rekening neemt.

Hoewel Greenpeace niet blij was met deze overname hebben de meeste klanten hun geloof in Lampiris niet verloren. Het bedrijf blijft dan ook een van de grootste energieleveranciers van ons land.

Een goed bereikbare klantendienst en klassieke facturering

Lampiris is telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Voor de betaling geeft Lampiris zijn klanten de keuze tussen een domiciliëring, een overschrijving en Zoomit. Hoewel het bedrijf de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke e-mails kunnen Lampiris Tip- en Lampiris TOP-klanten hun facturen nog in papieren vorm ontvangen.

Een contract bij Lampiris beheert u makkelijk via 'Mijn klantenzone'. Daar kan u bijvoorbeeld ook het bedrag van uw maandelijkse voorschotten aanpassen.

 

Een eenvoudige tariefkaart en talloze bijkomende diensten

Lampiris heeft voornamelijk drie voorstellen voor elektriciteit en gas: TipTOP en Online. Er is nog een vierde formule (Solar), maar die is meer specifiek gericht op eigenaars van zonnepanelen.

Deze contracten gaan gewoonlijk gepaard met interessante promoties voor nieuwe klanten.

✓ Lampiris Tip, de formule voor kleine consumenten

Lampiris Tip voor elektriciteit en Lampiris Tip voor gas worden aangeboden aan een variabele prijs die driemaandelijks wordt geïndexeerd. Lampris Tip is de sterformule van de onderneming. 

Lampiris Tip loopt één jaar. Klanten hebben toegang tot alle diensten en voordelen die Lampiris aanbiedt. 

De leverancier verduidelijkt dat dit product ideaal is voor kleine consumenten, namelijk huishoudens van één of twee personen.

✓ Lampiris TOP, de formule gericht op gezinnen

Voor huishoudens die meer verbruiken (meestal gezinnen van 3 of meerdere personen) ontwikkelde de firma de formules Lampiris TOP voor elektriciteit en Lampiris TOP voor gas. Deze contracten hebben een vaste prijs per kWh gedurende de duurtijd van het contract. Kiest u voor deze formule? Vergeet dan zeker niet dat de heffing hoger is dan die van een Tip-contract.

De looptijd van het Lampiris Top-contract is afhankelijk van het gewest. In Vlaanderen en Wallonië loopt dit contract 1 jaar. Brusselaars hebben de keuze uit een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Lampiris Top-klanten genieten van dezelfde voordelen als de andere klanten van Lampiris.

✓ Lampiris Online, de goedkope formule

De formule Lampiris Online onderscheidt zich met een verplicht online beheer van het energiecontracten elektronische facturen via e-mail. In ruil voor die beperkingen biedt de formule Lampiris Online voor elektriciteit en gas scherpe variabele prijzen. Die worden maandelijks geïndexeerd. 

Als u in Vlaanderen of Wallonië woont, heeft uw contract een looptijd van één jaar. Woont u in het Brussels Gewest, dan bedraagt die looptijd 3 jaar.

✓ Lampiris Solar, de oplossing voor eigenaars van zonnepanelen

In 2019 pakte Lampiris uit met Lampiris Solar, een formule voor eigenaars van zonnepanelen. Ze garandeert een vaste prijs gedurende één jaar voor Vlaamse en Waalse huishoudens, en gedurende drie jaar voor Brusselse huishoudens.

Een voordeel van een Lampiris Solar- contract is dat zij van eigenaars van zo'n contract de  groenestroomcertificaten aan een betere prijs overnemen. Momenteel betalen ze er 67,5 euro per groenestroomcertificaat.  Zij bieden ook een degelijke service in het geval van problemen en een telefoonlijn voor alles wat met zonnepanelen te maken heeft. 

Lampiris Solar is uiteraard enkel beschikbaar voor elektriciteit, niet voor gas. Verbruikt u ook gas, dan zal u dus een bijkomend contract moeten afsluiten.

 

✓ Bijkomende diensten met het oog op een duurzame ontwikkeling

Lampiris doet tegenwoordig meer dan enkel elektriciteit en gas leveren. U kan bij hen ook terecht voor een aantal andere diensten die te maken hebben met de energiesector:

 • Isolatie (offertes en werken in samenwerking met externe specialisten)
 • Verwarming (onderhoud van verwarmingsketels en pechverhelping)
 • Zonnepanelen (offertes en installatie in samenwerking met externe specialisten)
 • Elektrische wagens (aanbod elektrische mobiliteit en aangepaste elektriciteitstarieven)

 

Lampiris kan voor u interessant zijn als ...

 • U eenvoudige tariefkaarten verkiest;
 • U uw groenestroomcertificaten aan voordelige voorwaarden wilt verkopen;
 • U van een hechte service houdt.

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuis kan u met Lampiris contact opnemen via: 0800 37 447

 

Lampiris: contact opnemen met deze leverancier

Factuur, een dreigende afsluiting, budgetmeter:

Klantendienst011 49 49 48, van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur
Verhuis0800 11 115
Informatie over de overname van groenestroomcertificaten0800 17 480
E-mailadressupport@lampiris.be
Postadres (hoofdzetel)

Rue Saint-Laurent, 54

4000 Luik

 

Energiemix
 • Windenergie37,00
 • Waterenergie25,00
 • Biomassa24,00
 • Biogas11,00
 • Zonneenergie0,00

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2022. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower