Lampiris

Lampiris is een elektriciteits- en gasleverancier die goedkopere, duurzame en lokale energie wil aanbieden. De hoofdzetel ligt in Luik. Het bedrijf is sinds 2003 actief in heel België en sinds 2012 ook op de Franse markt.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Lampiris
 • Diensten
 • Producten
 • Lampiris kan interessant zijn voor jou als ...
 • Neem contact op met Lampiris

 

Lampiris, een bliksemsnel opkomende energieleverancier

Lampiris maakte zijn intrede na de vrijmaking van de energiemarkten werd al snel de derde grootste leverancier van elektriciteit en gas in Wallonië, na ENGIE (het vroegere Electrabel) en Luminus. Het bedrijf doet het nóg beter in Brussel, waar het na ENGIE de tweede plaats veroverde. 

Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren en telt nu ongeveer één miljoen klanten. Lampiris dankt dit succes deels aan zijn milieuvriendelijke visie op een moment dat dit voor zijn concurrenten nog geen prioriteit was. De Luikse leverancier investeerde in hernieuwbare energie, zette talloze campagnes met energietips op touw en riep een reeks bijkomende, duurzame diensten in het leven.

In 2016 kondigde Lampiris een overeenkomst met TOTAL aan. Het zou voortaan deel uitmaken van de beroemde Franse petroleumgroep. De overname van Lampiris bekrachtigt het ontwikkelingsplan van TOTAL in de sectoren voor gas en hernieuwbare energie. TOTAL is trouwens een van de wereldleiders op het vlak van zonne-energie dankzij zijn overname van SunPower in 2011.

Lampiris ontfermt zich nu over particuliere klanten terwijl TOTAL de professionele klanten voor zijn rekening neemt.

Hoewel Greenpeace niet blij was met deze overname hebben de klanten hun geloof in Lampiris niet verloren. Het bedrijf blijft dan ook een van de grootste energieleveranciers van het land.

 

Een goed bereikbare klantendienst en klassieke facturering

Lampiris is telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Voor de betaling geeft Lampiris zijn klanten de keuze tussen een domiciliëring, een overschrijving of Zoomit. Hoewel het bedrijf de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke e-mails kunnen Tip- en TOP-klanten er nog altijd voor kiezen hun facturen in papieren vorm te ontvangen.

Je contract beheren kan gemakkelijk via het platform 'Mijn klantenzone'. Daar kun je bijvoorbeeld ook het bedrag van je maandelijkse voorschotten aanpassen.

 

Een eenvoudige tariefkaart en talloze bijkomende diensten

Lampiris heeft voornamelijk drie voorstellen voor elektriciteit en gas: TipTOP en Online. Er is nog een vierde formule (Solar), maar die is meer specifiek gericht op eigenaars van zonnepanelen.

Deze contracten gaan gewoonlijk gepaard met interessante promoties voor nieuwe klanten.

✓ Tip, de formule voor kleine consumenten

Lampiris Tip voor elektriciteit en Lampiris Tip voor gas worden aangeboden aan een variabel tarief dat driemaandelijks wordt geïndexeerd. Dit is de sterformule van de onderneming. 

Voor de looptijd van het contract kunnen klanten kiezen tussen één, twee of drie jaar. Ze hebben bovendien toegang tot alle diensten en voordelen die Lampiris aanbiedt. 

De leverancier verduidelijkt dat dit product ideaal is voor kleine consumenten, namelijk huishoudens van één of twee personen.

✓ TOP, de formule gericht op gezinnen

Voor huishoudens die meer verbruiken (meestal gezinnen van 3 of meerdere personen) ontwikkelde de firma de formules Lampiris TOP voor elektriciteit en Lampiris TOP voor gas. Deze contracten hebben een vaste prijs per kWh. Kies je voor deze formule? Weet dan dat de heffing hoger is dan die van een Tip-contract.

De klant mag de looptijd van een TOP-contract zelf kiezen (één, twee of drie jaar). Ondertekenaars genieten van dezelfde voordelen als de andere klanten van Lampiris.

✓ Online, de goedkope formule

De formule Online onderscheidt zich met een verplicht online beheer van het energiecontract en elektronische facturen via e-mail. In ruil voor die beperkingen biedt de formule Online voor elektriciteit en gas scherpe variabele prijzen. Ze worden maandelijks geïndexeerd. 

Als je in Vlaanderen of Wallonië woont, heeft je contract een looptijd van één jaar. Woon je in het Brussels Gewest, dan bedraagt die looptijd 3 jaar.

✓Solar, de oplossing vooreigenaars van zonnepanelen

In 2019 pakte Lampiris uit met Solar, een formule voor eigenaars van zonnepanelen. Ze garandeert een vaste prijs gedurende één jaar voor Vlaamse en Waalse huishoudens, en gedurende drie jaar voor Brusselse huishoudens.

Enkele voordelen zijn een betere overnameprijs voor groenestroomcertificaten, bijstand in het geval van problemen en een telefoonlijn voor alles wat met zonnepanelen te maken heeft.

Deze formule is wel enkel beschikbaar voor elektriciteit en niet voor gas.

✓Bijkomende diensten met het oog op een duurzame ontwikkeling

Lampiris doet tegenwoordig meer dan enkel elektriciteit en gas aanleveren. Je kunt er nu rekenen op een reeks diensten die verband houden met de energiesector:

 • Isolatie (offertes en werken in samenwerking met externe specialisten)
 • Verwarming (onderhoud van verwarmingsketels en pechverhelping)
 • Zonnepanelen (offertes en installatie in samenwerking met externe specialisten)
 • Elektrische wagens (aanbod Elektrische mobiliteit en aangepaste elektriciteitstarieven)

 

Lampiris kan interessant zijn voor jou als ...

 • Je eenvoudige tariefkaarten verkiest;
 • Je jouw groenestroomcertificaten aan voordelige voorwaarden wilt verkopen;
 • Je van een buurtservice houdt.

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 447

 

Neem contact op met Lampiris

Factuur, een dreigende afsluiting, budgetmeter:

Klantendienst011 49 49 48, van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur
Verhuizing0800 11 115
Informatie over de overname van groenestroomcertificaten0800 17 480
E-mailadressupport@lampiris.be
Postadres (hoofdzetel)

Rue Saint-Laurent, 54

4000 Luik

 

Energiemix
 • Windenergie37,00
 • Waterenergie25,00
 • Biomassa24,00
 • Biogas11,00
 • Zonneenergie0,00