Energie.be

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

 

Inhoud: 
 • Over Energie.be
 • Services
 • Producten
 • Energie. be kan interessant zijn voor jou als...
 • Contact opnemen met Energie.be

Energie.be, het groentje op de energiemarkt

Energie.be is een groentje in het energielandschap. Deze piepjonge leverancier werd in 2020 opgericht door Bart Feyen en Tom Van Den Bosch, die voordien bij Luminus werkten.

Eenvoud en eerlijkheid, met die waarden pakt Energie.be uit op haar website. Weg met misleidende promo’s, welkomstkortingen en ingewikkelde tariefformules, zegt Energie.be: eenzelfde tarief voor elke consument volstaat. 

Energie.be zet daarnaast in op lokale, groene energie en erg lage tarieven, nauwelijks hoger dan op de groothandelsmarkt. Ze houden de prijzen laag dankzij een uitsluitend digitale service en een gestroomlijnd aanbod zonder veel extra’s.

Eenzelfde energietarief voor iedereen

Op vlak van tariefkaarten houdt Energie.be het dus simpel. Geen speciale welkomstkortingen, dynamische energiecontracten of verschillende prijzen voor verschillende types klanten. Energie.be heeft maar één tariefkaart - in principe toch.

Omdat echter zowel particulieren als professionelen voor elektriciteit en/of gas bij Energie.be terecht kunnen, is het in de praktijk een tikje ingewikkelder. Ook mensen met zonnepanelen kunnen voor hun terugleveringsvergoeding op Energie.be rekenen. Concreet wordt hun tarief als volgt berekend:

Elektriciteit

Wie een stroomcontract afsluit bij Energie.be kiest voor een variabele energieprijs die de groothandelsprijzen volgt aangepast volgens de indexatieparameter Belpex-S21. Bovenop die energieprijs komt een jaarlijkse abonnementskost van 25 euro per jaar, de kosten voor groene stroom en warmtekrachtkoppeling, taksen en heffingen en nettarieven.

Heb je zonnepanelen en een digitale meter, dan biedt Energie.be jou ook nog een injectievergoeding berekend volgens de indexatieparameter Belpex-S21. Die is vrijgesteld van taksen en heffingen.

Gas

Kies je voor een gascontract bij Energie.be, dan kies je voor een variabele gasprijs geïndexeerd volgens de indexatieparameter TTF-S41. Ook voor een gasprijs komt er een abonnementskost van 25 euro per jaar op je contract bij , taksen en heffingen en nettarieven. Kies je Energie.be zowel voor elektriciteit als voor gas, houd er dan rekening mee dat je de abonnementskost twee keer betaalt.

Een online klantendienst...

Energie.be is een jonge leverancier die helemaal mee is met zijn tijd. Vermoedelijk om de kosten te drukken bieden zij daarom een exclusief digitale klantenservice aan. Je bereikt hen via e-mail of op het online contactformulier.

Een correcte klantendienst zonder veel toeters of bellen dus. Energie.be biedt wel een mooie nevendienst aan haar klanten: stuur je afrekeningsfactuur door naar tariefcheck@energie.be en Energie.be vertelt jou hoeveel je kunt besparen.

Energie.be kan interessant voor je zijn als je:

 • in Vlaanderen woont;
 • graag een simpel stroom- en gastarief hebt zonder te veel gedoe;
 • liever een kleinere, plaatselijke leverancier ondersteunt dan een grote energiereus;
 • het oké vindt om uitlsuitend digitaal met je leverancier te communiceren.

Contact opnemen met Energie.be

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

E-Mail:support@energie.be
Onlinevia het formulier op de website van Energie.be
Post:

Officiële briefwisseling kan naar Energie.be:

Koning Albert II laan 7

Brussels Region 1210

BELGIUM

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower