Ecopower

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Ecopower
 • Service
 • Producten
 • Ecopower kan interessant zijn voor jou als…
 • Contact opnemen met Ecopower

 

Ecopower, de grootste Belgische energiecoöperatie 

Ecopower is een coöperatieve producent die hernieuwbare elektriciteit levert, in 1991 opgericht in België, in Berchem. Haar missie? De productie van groene stroom boosten. Daarvoor investeert ze grote bedragen in hernieuwbare en duurzame energiebronnen en levert windenergie. Ecopower blijft haar windmolenpark constant uitbreiden.

Tegelijkertijd maakt ze, in mindere mate, gebruik van zonnepanelen en kleine waterkrachtturbines en biomassacentrales. 

Hoewel de onderneming alle consumenten aanspoort om mee te werken aan de energietransitie, is ze momenteel alleen in Vlaanderen actief. U doet mee door aandeelhouder te worden in de onderneming met een aandeel van 250 euro. Het aandeel behoudt zijn waarde en staat vast voor een periode van 6 jaar. Er zijn geen instap- of uitstapkosten. Ecopower telt momenteel meer dan 60.000 aandeelhouders, die elk tot 20 aandelen kunnen kopen

In ruil voor deze investering maakt de coöperatie er een erezaak van om de inkomsten uit haar activiteiten te verdelen onder haar leden. Door het kopen van een aandeel hebt u ook stemrecht in de algemene vergadering.

Die bereidheid om zich te groeperen is ook terug te vinden in de interacties van de leverancier. Zo stelt Ecopower dat samenwerken in haar DNA zit. De coöperatie knoopt niet alleen relaties aan met organisaties op het terrein, maar werkt ook samen met andere coöperaties voor hernieuwbare energie. Zoals Ecopower het zelf zegt: “Enkel als burgers, bedrijven en overheden de krachten bundelen kunnen we de energietransitie waarmaken."

Klantendienst exclusief voor coöperanten 

Ecopower levert zijn elektriciteit dus enkel aan coöperanten. Om dat statuut te verwerven en dus mede-eigenaar te worden van de productie-installaties koopt u één of meerdere aandelen. 

Zodra u klant bent,kan u via verschillende kanalen contact opnemen met de onderneming: telefonisch, via e-mail of via een contactformulier.Verder is er ook de handige persoonlijke klantzone, ‘Mijn Ecopower’. Daar kan u bijvoorbeeld een contractwijziging melden in geval van verhuizing.

De afrekening regelt u digitaal (domiciliëring of overschrijving) en de factuur kan opgestuurd worden via post of per mail.

Een aanbod met groene stroom tegen vaste prijzen, verschillend naargelang het DNB-netwerk

Ecopower levert elektriciteit maar geen aardgas. Ecopower biedt een all-in-prijs per kWh, zonder vaste kosten en zonder dag- of nachttarief. Een keuze voor Ecopower is dus steeds een keuze voor vaste tarieven. Dat betekent dat de prijzen identiek blijven gedurende de volledige duur van het energiecontract.

Sinds 1 januari 2017 hanteert Ecopower verschillende kilowattuurprijzen (kWh) voor elke zone van het net. De onderneming houdt immers rekening met het feit dat de distributiekosten in sommige gemeenten hoger zijn dan in andere, om haar prijzen eerlijk te verdelen zonder daarbij verlies te maken. 

Natuurlijk gaat het steeds om 100% hernieuwbare elektriciteit die rechtstreeks bij Ecopower wordt geproduceerd. Een belangrijke troef voor de ecologische transitie. Dat leverde de coöperatie trouwens aanbevelingen van Greenpeace op bij het evalueren van de meest energievriendelijke energieleveranciers.

Tot slot vermelden we nog dat Ecopower ook houtpellets en briketten verkoopt. Die zijn online te bestellen. Ze worden op duurzame wijze geproduceerd in de milieuvriendelijke fabriek van de coöperatie.

 

Ecopower kan interessant zijn:

 • als u wil investeren in de productie van groene stroom en als u zich graag engageert voor verschillende duurzame projecten;
 • als u de waarden van Ecopower deelt, namelijk verantwoordelijkheid, solidariteit en transparantie;
 • als u geen aardgas nodig hebt of er niet mee inzit om dat bij een andere leverancier te halen.

Hebt u vragen over de tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing? Bel 0800 37 447

 

Contact opnemen met Ecopower

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

Klantendienst

03 287 37 79

Open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 13 uur.

E-mail:info@ecopower.be
Post:Ecopower cv
Posthoflei 3 bus 3
2600 Berchem
Energiemix
 • Windenergie59,00
 • Zonneenergie40,00
 • Waterenergie0,00

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower