Bolt

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Bolt
 • Diensten
 • Producten
 • Bolt kan interessant zijn voor jou als ...
 • Contact opnemen met Bolt

 

Een leverancier die de mens centraal stelt

Echte energie van echte mensen, met die leuze brengt Bolt haar energie aan de man. Sinds 2019 is België een energieleverancier rijker. Hij luistert naar de naam Bolt en onderscheidt zich door 100 procent lokaal geproduceerde en transparante groene stroom te leveren

De jonge onderneming biedt haar klanten een ervaring die haar gelijke niet kent in België. Zo kan je niet alleen de duurzame bron kiezen voor de energie die je verbruikt (zon, biomassa, waterkracht), maar ook de producent. Door middel van dat concept wil Bolt zijn klanten uitnodigen om een verhaal te kiezen dat bij hen past, in plaats van gewoon elektriciteit of gas af te nemen. “In het model dat wij hanteren, hebben we het vaak over lokale productie en vooral over gevoel en emotie,” verduidelijkt Pieterjan Verhaeghen, de oprichter van de onderneming.

In een context die het moeilijk maakt om onderscheid te maken tussen schone en grijze (of zelfs vuile) energie, als gevolg van de groencertificaten, laat Bolt ontegensprekelijk een frisse en aangenaam authentieke wind door de markt waaien.

Ook niet onbelangrijk is dat deze leverancier van duurzame energie voortaan in heel België actief is.

 

Grotendeels online service

Bolt heeft een online platform geïmplementeerd met daarop een lijst van alle lokale energieproducenten waarmee de onderneming samenwerkt. Zo kunnen de klanten de fiche van elke producent raadplegen en de producent kiezen waarvan ze de energie willen verbruiken. 

Voor alle vragen is Bolt bereikbaar via e-mail, telefoon of via de sociale netwerken

Facturen kunnen via bankoverschrijving of domiciliëring worden betaald.

 

Een bron en een producent kiezen

Zoals eerder al vermeld, onderscheidt Bolt zich door producenten eerder dan producten aan te bieden. Zo zijn er verschillende manieren om je contract te kiezen. Die zijn trouwens perfect combineerbaar:

 • Je kunt vertrekken van de interactieve kaart op de site, die je toont waar de verschillende producenten gevestigd zijn. Zo kun je opteren voor de producent die het dichtst bij jou is gevestigd.
 • Ook kun je eerst kiezen welk type van energie je wilt verbruiken: wens je zonne-energie te ondersteunen of voel je meer voor energie afkomstig van windmolens, biomassa of waterkracht? Je krijgt dan een lijst te zien van producenten die aan je criteria voldoen.
 • Tot slot kun je het verhaal van elke producent nalezen om vervolgens te opteren voor de producent die bij je eigen gevoeligheden aanleunt.

Wat er ook van zij, Bolt stelt ook een korte vragenlijst ter beschikking om je te helpen je verbruiksbehoeften in te schatten. Vervolgens word je doorgestuurd naar de producenten die het best aansluiten bij je antwoorden. Je hoeft dan enkel nog je keuze te bevestigen.

Variabele tarieven

Een van de eigenschappen van Bolt is dat de onderneming enkel variabele prijzen hanteert. Dat komt omdat de geleverde energie 100 procent hernieuwbaar is en dus relatief afhankelijk is van de weersomstandigheden. In die context is het moeilijk om vaste prijzen te verzekeren, al garandeert de onderneming wel dat het verbruik steeds gedekt wordt, wat er ook gebeurt. Bolt is namelijk ook verbonden met het standaardnetwerk, wat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld elektriciteit van offshore windmolenparken aan te kopen wanneer er weinig zon is.

Ondanks de variabele prijzen omvat het toegepaste tarief toch een vaste component, die dient om de exploitatiekosten van de onderneming te dekken. Die bedraagt 4,13 euro (excl. btw) per maand en per EAN-code. Bolt omschrijft deze commissie als ‘een vast maandabonnement’. Het is de enige bron van inkomsten voor de onderneming, die geen enkele winst maakt op het effectieve energieverbruik van zijn klanten.

 

En als je nu eens zelf producent werd?

Elke persoon of structuur die een bron van duurzame energie bezit, kan partnerproducent worden van Bolt. Beschik je over fotovoltaïsche zonnepanelen of een biomassaketel? Dan kan het interessant zijn om deze mogelijkheid te overwegen. De enige voorwaarde die de jonge onderneming stelt, is dat je het verbruik van minimaal vijf gezinnen kunt dekken.

 

Bolt kan interessant zijn voor jou als ...

 • je lokale producenten wil ondersteunen die groene en hernieuwbare stroom produceren.
 • je je keuze wilt baseren op menselijke factoren in plaats van productcriteria.
 • je interesse hebt voor formules met variabele prijs.

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 369

 

Contact opnemen met Bolt

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

Klantendienst02 899 33 00
E-mailinfo@boltenergie.be

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower