Antargaz

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Antargaz
 • Services
 • Producten
 • Antargaz is interessant voor jou als...
 • Contact opnemen met Antargaz

 

Antargaz, Belgisch filiaal van een Amerikaanse groep…

Antargaz maakt deel uit van de Amerikaanse groep UGI Corporation, die zich specialiseert in de distributie en verkoop van butaangas, propaangas en aardgas

In de jaren ‘90 kende het Amerikaanse bedrijf een sterke groei op haar thuismarkt. Gesterkt door dat nationale succes besloot het bedrijf een vestiging te openen in Europa en in 2004 werd het bedrijf eigenaar van Antargaz in Frankrijk (een voormalig filiaal van de oliemaatschappij Elf, dat zelf werd overgenomen door Total). 

Vandaag is Antargaz een van de grootste spelers op de Franse LPG-markt (Liquified Petroleum Gas), met Butagaz, Primagaz en Finagaz, voorheen Totalgaz. Dit voormalige filiaal van Total, gespecialiseerd in de verkoop van butaan en propaan, werd in 2015 overgenomen en omgedoopt door UGI. Het moederhuis van Antargaz blijft haar positie van marktleider voor de verdeling van LPG dus verder versterken. Als nummer 1 in de Verenigde Staten en de Benelux is de groep UGI actief in 16 Europese landen, waar het concern een voortrekkersrol op zich neemt.

Historiek

 • 1936: oprichting van de onderneming SOGAL (SOciété des GAz Liquides de pétrole).
 • 1951: gebruik van de merknaam Antargaz door SOGAL.
 • 1976: overname van Antargaz door de groep Elf Aquitaine.
 • 2000: fusie van Total en Elf.
 • 2001: verkoop van Antargaz aan Paribas Affaires Industrielles door Total/Elf om de Europese concurrentiewetgeving te respecteren.
 • 2004: overname van Antargaz door UGI Corporation.
 • 2015: overname van TotalGaz (filiaal van Total) door Antargaz France. TotalGaz wordt omgedoopt tot Finagaz.
 • 2017: fusie tussen Antargaz en Finagaz. De nieuwe entiteit krijgt de naam Antargaz Finagaz S.A.
 • 2019: naamswijziging: Antargaz Finagaz wordt Antargaz.

 

Een klantendienst die snel reageert en kwaliteit levert

Antargaz wil dat haar klantendienst gemakkelijk bereikbaar is. De leverancier hecht veel belang aan de relatie met haar klanten en wil hen een gerust gemoed garanderen. Vragen van klanten worden dan ook binnen de kortst mogelijke tijd beantwoord. Dat kan telefonisch gebeuren, via e-mail of via het contactformulier op de website.

Daarnaast ontwikkelde de onderneming ‘Mijn Antargaz’, een persoonlijk online klantenportaal waar de klant zijn contracten en persoonsgegevens kan raadplegen en indien nodig kan wijzigen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een verhuizing.

Antargaz wil niet alleen bereikbaar zijn, maar ook eerlijk en transparant. In de praktijk engageert de onderneming zich om “ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken” en om “een duurzame relatie op te bouwen” met haar klanten. Daarom legt ze op haar facturen ook uit hoe de gasprijzen worden berekend.

Die facturen kunnen overigens via e-mail of post worden verstuurd, om via overschrijving of domiciliëring te worden betaald. Alles hangt af van de voorkeur van de klant.

 

Gas in al zijn vormen en groene elektriciteit

In België is Antargaz gespecialiseerd in de distributie van gas in tanks en in flessen, en in aardgas. Eind 2018 voegde het bedrijf nog een nieuwe service toe aan haar gamma: de levering van groene stroom.

Al deze producten richten zich zowel tot particulieren als professionals. Wel moeten we daarbij opmerken dat Antargaz zijn aardgas en elektriciteit alleen aan Vlaamse en Waalse particulieren levert. Brusselse gezinnen richten zich tot andere energieleveranciers in de regio.

✓ Groene stroom van Antargaz

Om zijn aanbod te vervolledigen biedt Antargaz voortaan een contract voor groene stroom. De leverancier houdt het simpel door slechts een formule aan te bieden: een contract van onbepaalde duur met variabele prijs. Dat impliceert dat het tarief dat aan de klant gefactureerd wordt, verandert gedurende de looptijd van het contract. Hij wordt om de drie maanden bijgewerkt. 

De klant ontvangt vervolgens elke maand of elk trimester een voorlopige factuur op basis van het eerdere verbruik en het geschatte verbruik voor het komende jaar. Na twaalf maanden ontvangt hij de definitieve factuur. Wat hij te veel heeft betaald, wordt teruggestort, maar als hij meer heeft verbruikt dan voorzien, moet hij het verschil bijbetalen.

Om zich nog meer van zijn concurrenten te onderscheiden, geeft Antargaz geen tijdelijk promoties. In plaats daarvan verkiest het filiaal van UGI “het hele jaar door lage prijzen te garanderen”. 

Of die strategie de leverancier in staat stelt om daadwerkelijk de goedkoopste elektriciteit op de markt te bieden? Die vraag kan je alleen beantwoorden door regelmatig de maandelijkse tarieven te vergelijken want de prijzen van Antargaz worden maandelijks geïndexeerd.

✓Aardgas

Antargaz is een gasspecialist. Het is dan ook logisch dat hij zijn klanten aardgas aanbiedt. De verdeler gaat er trouwens prat op de beste prijzen aan te bieden dankzij haar kleine marge, en niet door tijdelijke acties of promoties. De onderneming verwerpt dat soort praktijken, ook voor zijn elektriciteitsaanbod trouwens. 

Toch is het raadzaam om even na te gaan of de prijzen van Antargaz wel degelijk de interessantste zijn alvorens een contract te ondertekenen, ook al kan dit op elk ogenblik worden opgezegd. De beste manier om dit te doen, is de offertes van alle aardgasleveranciers met elkaar te vergelijken. Niets zo eenvoudig, vooral omdat Antargaz maar één product verdeelt met een geïndexeerd tarief.

✓ Propaangas in gastank (of bulkt)

Wist je dit? Mensen van wie de woning niet is aangesloten op het gasnet, kunnen toch kiezen voor aardgas om te koken en zich te verwarmen met deze brandstof. In dat geval moeten ze een ondergrondse of bovengrondse gastank installeren. Klanten die deze door Antargaz laten installeren, krijgen een complete dienstverlening.

✓ Propaan en butaan in flessen

Antargaz verdeelt een breed gamma gasflessen. Met butaan of propaan, kleine of grote inhoud, in composiet of in metaal… Al deze flessen kunnen worden aangesloten op diverse types van toestellen, zoals barbecues.

Antargaz kan interessant zijn voor jou:

 • als je gas in een tank en/of gasflessen nodig hebt;
 • als je op zoek bent naar eenvoud, met één enkel tarief voor aardgas en elektriciteit;
 • als je vertrouwt op de jarenlange ervaring van deze gasleverancier.

Heb je vragen over de tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing? Bel 

0800 37 447

Contact opnemen met Antargaz

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

Klantendienst:
 • Aardgas: 078 77 77 77
 • Gastank: 02 246 00 66
 • Gasflessen: 02 246 00 86
E-mailinfo.be@antargaz.com
Post:

Antargaz Belgium

Woluwelaan 135 

1831 Machelen

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2023. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower