Wase Wind

Wase Wind is een Vlaamse coöperatie die enkel windenergie produceert en levert. Het aanbod beperkt zich tot een aantal steden en gemeenten.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Wase Wind
 • Diensten
 • Producten
 • Wase Wind kan interessant zijn voor jou als...
 • Contact opnemen met Wase Wind

 

Wase Wind, de lokale burgercoöperatie

Wase Wind is een burgercoöperatie voor windenergie. Om klant te worden moet je met andere woorden ten minste een aandeel van de onderneming kopen. Dat levert je stemrecht in de vergaderingen en een jaarlijks dividend (maximaal 6%) op. Belangrijk om te weten is dat je bijdrage integraal wordt geïnvesteerd in de productie van windenergie in Vlaanderen, aangezien de onderneming in het noorden van het land is gevestigd. 

Zo levert Wase Wind zijn klanten/coöperanten groene elektriciteit die enkel wordt opgewekt met lokale windmolens. Dat betekent ook dat de onderneming enkel klanten bedient die in de buurt van de windmolens wonen (particulieren) of gevestigd zijn (ondernemingen). 

Dit is de lijst van de steden en gemeenten in kwestie: Antwerpen-Linkeroever, Berlare, Beveren, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lochristi, Lokeren, Moerbeke-Waas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Wichelen, Zele en Zwijndrecht.

Hoewel die keuze het bereik van de onderneming wat beperkt, garandeert ze ook een bijzonder kort, duurzaam en transparant circuit.

En hoewel de geleverde elektriciteit louter wordt opgewekt met windmolens, moedigt de onderneming haar klanten actief aan om zonnepanelen (fotovoltaïsch en thermisch) te leggen. Ook aarzelt ze niet om elektrische mobiliteit en andere vormen van schone energie te promoten.

 

Regelmatige ontmoetingen met coöperanten-klanten

Wase Wind vindt het belangrijk om zijn coöperanten echt te betrekken bij het leven en de toekomst van de onderneming. Daartoe heeft de coöperatie diverse initiatieven in het leven geroepen. Zo organiseert ze regelmatig evenementen om de coöperanten samen te brengen en van gedachten te wisselen, verstuurt ze nieuwsbrieven om klanten te informeren over de ontwikkeling van het windmolenpark, moedigt ze haar klanten aan om deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering, enz. We hadden uiteraard niet minder verwacht van een onderneming die zoveel nadruk legt op nabijheid en toegankelijkheid.

Buiten deze initiatieven kunnen de klanten ook zelf contact opnemen met de onderneming, en dat via telefoon, e-mail of post. Ook kunnen ze zich aanmelden bij hun persoonlijke online ruimte om de details van hun facturen te raadplegen.

Wat de betaling van de facturen betreft, biedt Wase Wind de klassieke opties: overschrijving of domiciliëring. Bij betalingsmoeilijkheden kan de klant een spreiding over twaalf maandelijkse betalingen vragen en indien nodig wordt het verschuldigde dividend ingehouden.

 

Windenergie tegen een vaste prijs

Gezien de positionering van de onderneming biedt Wase Wind slechts een contractformule aan: groene elektriciteit met een vaste prijs gedurende een jaar

Zo behoudt de Vlaamse coöperatie een eenvoudig tariefoverzicht dat zich beperkt tot de essentie voor de klanten. De tariefdetails worden elk trimester bijgewerkt op de website, om zo transparant mogelijk te blijven. We vermelden er wel nog bij dat de prijs kan variëren van gemeente tot gemeente, naargelang de netwerkkosten die er gelden.

 

Wase Wind kan interessant zijn voor jou:  

 • als je in een van de betrokken gemeenten woont;
 • als je graag coöperant van een duurzaam project in je streek wordt;
 • als je 100% groene en lokaal geproduceerde elektriciteit wilt verbruiken, waarvan je de oorsprong echt kunt traceren.

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 447

 

Contact opnemen met Wase Wind

Factuur, een dreigende afsluiting, budgetmeter:

Klantendienst:

03 707 19 01

Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur

E-mail:info@wasewind.be
PostadresSamelstraat 21A
9170 Sint-Gillis-Waas
Energiemix
 • Windenergie100,00

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2022. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower