Vlaamse Energieleverancier

Vlaamse Energieleverancier is een groenestroomleverancier die actief is in Vlaanderen. Hij promoot 100% lokaal geproduceerde aan groothandelsprijzen.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Over Vlaamse Energieleverancier
 • Diensten
 • Producten
 • Vlaamse Energieleverancier kan interessant zijn voor jou als...
 • Contact opnemen met Vlaamse Energieleverancier

 

Vlaamse Energieleverancier, de leverancier van lokaal geproduceerde groene stroom aan groothandelsprijzen

Vlaamse Energieleverancier is een van de jongste energieleveranciers op de Belgische markt. Zoals zijn naam al aangeeft, is hij voornamelijk actief op de Vlaamse markt en hij richt zowel tot particuliere als zakelijke klanten. De keuze lijkt misschien gewaagd, gezien de felle concurrentie tussen leveranciers in Vlaanderen maar dat schrikt Vlaamse Energieleverancier niet af. De onderneming heeft dan ook enkele stevige argumenten in handen, die ze tot een niet te onderschatten alternatieve leverancier maakt.

In de eerste plaats gaat ze prat op haar lokale verankering en benadrukt ze trots de Vlaamse origine van haar groene energie. De energiemix bestaat voornamelijk uit zonne- en windenergie, geproduceerd in het noorden van het land.

Bovendien werkt Vlaamse Energieleverancier zonder tussenpersonen en beperkt ze haar marketingacties. Zo beweert de onderneming groothandelsprijzen te kunnen aanbieden aan haar klanten. 

Of die prijzen ook noodzakelijkerwijze de meest voordelige in Vlaanderen zijn, hangt af van verscheidene parameters, waaronder de netwerkkosten. Daarom bevelen we je aan om steeds de prijzen te vergelijken alvorens je een nieuw energiecontract ondertekent.

Tot slot geven we graag mee dat Vlaamse Energieleverancier tot de GreenFever-groep behoort, die zich specialiseert in projecten met betrekking tot de energiesector. De oprichter van de onderneming is niemand minder dan Stijn Lenaerts, een bekende ondernemer uit de energiesector, die ook al aan de basis lag van Elegant.

 

Een klantenservice die zich op de essentie concentreert

Vlaamse Energieleverancier biedt niet meer of minder dan de essentie in termen van klantenservice. Aangezien de strategie van de onderneming erin bestaat om relatief lage prijzen aan te bieden, is het begrijpelijk dat ze zich beperkt tot eenvoudige en doeltreffende communicatiekanalen.

Klanten kunnen hun leverancier voornamelijk bereiken via een online formulier of rechtstreeks via e-mail. Ook kunnen ze zich aanmelden bij hun online klantenruimte om hun facturen en de details van hun contact te raadplegen. Indien nodig kunnen ze daar ook hun gegevens wijzigen of de frequentie of het bedrag van hun afrekeningsfacturen aanpassen. 

De VREG (Vlaamse energieregulator) geeft ook een telefoonnummer voor klanten op maar dat communicatiekanaal blijkt niet voor alle klanten toegankelijk te zijn. Klanten met een energiecontract van een jaar hebben in principe enkel toegang tot de online klantendienst.

De facturen worden standaard via e-mail verstuurd. Toch is het ook mogelijk om ze via de post te ontvangen. En ook wat de betaalwijzen betreft, blijven de opties klassiek: overschrijving of domiciliëring. Bij de producten Groen Vast en Groen Variabel is domiciliëring de enige mogelijkheid.

 

Groene stroom en gas aan vaste of variabele tarieven naargelang je voorkeur

Terwijl andere leveranciers van lokaal geproduceerde groene stroom de kaart van de eenvoud trekken met een enkel product, heeft Vlaamse Energieleverancier wel degelijk de intentie om de behoeften van zo veel mogelijk klanten te dekken. Daarom biedt de Vlaamse leverancier vier verschillende contracten voor groene stroom en/of gas.

✓ Groen Vast, voor gas en elektriciteit aan vaste prijs

Dit contract werkt met vaste prijzen en een looptijd van een jaar. Zo genieten klanten die graag een stabiel kilowattuurtarief hebben enige zekerheid. Dit contract vergt echter enkele toegevingen, zoals een klantendienst die enkel online bereikbaar is en een verplichte domiciliëring voor betalingen.

✓ Groen Variabel, een variabele ‘groothandelsprijs’

Voor dit contract met een looptijd van een jaar biedt Vlaamse Energieleverancier elektriciteit en gas aan een variabel tarief. Dat betekent dus dat de prijzen elk trimester worden geïndexeerd voor elektriciteit en elke maand voor gas. Wie voor deze formule opteert, heeft een energietarief dat dichter bij de marktrealiteit aanleunt. 

Bovendien legt deze formule dezelfde beperkingen op als het contract met vaste prijs over een jaar: een klantenservice die enkel via het internet bereikbaar is en verplichte domiciliëring.

✓ Groen Gerust Vast, voor een gerust gemoed op lange termijn

Met dit contract geniet je vaste prijzen voor een looptijd van drie jaar voor elektriciteit en gas. Bovendien heb je met deze formule recht op een telefonische klantenservice, kun je communicaties via de post laten leveren en kun je indien gewenst via overschrijving betalen. Dat comfort uit zich echter ook in de tarieven, die iets hoger liggen dan bij de andere formules.

✓ Groen Gerust, het contract met variabele looptijd

Als je een variabel tarief verkiest, zonder je vast te zetten voor een vaste contractduur, is de formule Groen Gerust iets voor jou. Je elektriciteits- en gasprijzen zullen elke maand geïndexeerd worden, zodat ze de marktrealiteit maximaal weerspiegelen. Daarbovenop kun je genieten van een telefonische klantenservice en kun je je factuur per post ontvangen en betalen via overschrijving.

 

Vlaamse Energieleverancier kan interessant zijn voor jou...             

 • als je in Vlaanderen woont en een lokale energieleverancier wenst;
 • als je lokaal geproduceerde groene stroom wil verbruiken;
 • als je graag de keuze hebt tussen verscheidene tariefformules.

Voor vragen over tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing: 0800 37 447

 

Contact opnemen met Vlaamse Energieleverancier

Factuur, een dreigende afsluiting, budgetmeter:

Klantendienst:

05 351 04 00

Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur.

E-mail:customersendienst@vlaamseenergieleverancier.be
PostadresGroeneweg 17
9300 Aalst

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2022. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower