TotalEnergies

TotalEnergies biedt diensten aan professionals uit de gas- en elektriciteitssector. Een ervaren, betrouwbare en solide partner voor je bedrijf. De commerciële teams en technische dienst zijn gevestigd in België, dicht bij de professionele klanten. Een bewijs dat TotalEnergies zijn klanten een snelle en efficiënte dienst wil aanbieden.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud:
 • Total Gas & Power wordt TotalEnergies
 • Over TotalEnergies
 • Diensten
 • Producten
 • TotalEnergies kan voor jou interessant zijn als ...
 • Contact opnemen met TotalEnergies

Total Gas&Power wordt TotalEnergies

Op 28 mei 2021 besloot de Franse groep Total zichzelf om te dopen tot TotalEnergies. De naamsverandering is het officiële begin van haar nieuwe visuele identiteit én onderdeel van haar plan om te evolueren tot een multi-energie bedrijf. Haar belangrijkste missie luidt "betaalbare, toegankelijke en schone energie" aan te maken, waaronder we elektriciteit en gas rekenen die worden aangemaakt met windmolens, biomassa of zonne-energie.

Een internationale groep die energie levert aan bedrijven

Total is een naam die geen introductie meer behoeft in de energiesector. De Franse groep is dan ook een reus in de petroleum- en gasindustrie op wereldniveau. Total zag het levenslicht in 1924 en was toen vooral actief in de raffinage en distributie van petroleum. Vandaag is het een bedrijf met wijdvertakte expertisedomeinen.

In 2016 bekrachtigde het de overname van Lampiris in België. Hierdoor kon het zijn energiebevoorradingsactiviteiten ontplooien in ons land. Het bedrijf besliste ook om de diensten voor particulieren en bedrijven op te splitsen. De eerste bleven onder het merk Lampiris, de tweede worden voortaan verleend door TotalEnergies.

Deze nieuwe entiteit richt zich dus uitsluitend tot kmo's, grote bedrijven en zelfstandigen. Daarom ontwikkelde ze een aantal producten en diensten die inspelen op de verschillende behoeften van alle bedrijven, groot of klein.

TotalEnergies blijft ook trouw aan de waarden van Lampiris door duurzame energie te leveren aan zijn klanten. En het moedigt ze aan om te investeren in zonnepanelen

 

Een klantendienst op maat van bedrijven

Vanaf een bepaalde verbruiksdrempel hebben klanten van TotalEnergies recht op een persoonlijke 'account manager' (of klantbeheerder). Zo ben je zeker dat je steeds te maken krijgt met dezelfde gesprekspartner en dat die je dossier goed kent.

De communicatie verloopt dan weer via de klassieke kanalen. Het bedrijf stelt een telefoonnummer ter beschikking (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.00u tot 19.00u). 

Je communiceert liever via e-mail? Geen enkel probleem. Dat kan via een online formulier. Het bedrijf belooft trouwens binnen de 48u een antwoord te sturen. 

Daarnaast heb je toegang tot een online klantenzone ('MYTOTAL'), waar je de details van je contract en facturen vindt.

Wat de facturatie betreft, ontvang je steeds een elektronische factuur. Maar sommige contracten geven ook recht op een papieren factuur. En voor de betaling gaat de voorkeur uit naar een domiciliëring. Grotere klanten kunnen desgewenst ook kiezen voor een andere betaalmethode.

 

Duidelijke producten voor kleine bedrijven en een aanbod op maat voor grote bedrijven

TotalEnergies onderscheidt twee soorten klanten:

 • 'Professionals', of kmo's en zelfstandigen met een jaarverbruik van minder dan 100 MWh voor elektriciteit en 150 MWh voor gas.
 • 'Grote bedrijven', met een jaarverbruik van meer dan 100 MWh voor elektriciteit en 150 MWh voor gas.

Voor elke categorie biedt het bedrijf specifieke diensten en een aantal bijkomende diensten. 

✓ 'Digital', het aanbod voor kleine professionals 

TotalEnergies biedt standaard twee soorten elektriciteits- en/of gascontracten aan kleinere klanten: Digital Vast of Digital Variabel.

Deze contracten zijn ideaal voor een jaarverbruik van minder dan 100 MWh voor elektriciteit of 150 MWh voor gas.

Zoals de namen al laten vermoeden, biedt de ene een vaste prijs (die gedurende de hele duur van het contract stabiel blijft) en de andere een prijs die elke maand wordt geïndexeerd. De notie digitaal betekent dat bedrijven online moeten intekenen op hun contract, dat de klantendienst uitsluitend via internet verloopt en dat er standaard een elektronische factuur wordt verstuurd. Toch kun je telefonisch contact opnemen met de klantendienst als je wilt genieten van een aanbod op maat.

De minimumduur van het Digital-contract is één jaar, maar je kunt het op elk moment beëindigen. En er moet maandelijks via domiciliëring betaald worden.

Wil je graag weten of de Digital-contracten van TotalEnergies de interessantste zijn op de markt voor je professionele activiteit? Het volstaat om de prijzen snel eens te vergelijken!

✓ 'Serenity', voor veeleisende klanten 

Als je maandelijks tussen 1.000 en 5.000 euro voor aardgas en/of elektriciteit betaalt, stelt TotalEnergies een Serenity-contract voor. 

Net als bij Digital-contracten kunnen Serenity-klanten kiezen tussen een vaste of variabele prijs. En dat geldt ook voor de duur van het contract (van 1 tot 4 jaar). Het verschil tussen de twee soorten contracten zit hem in de diensten en de beschikbare opties. Met Serenity heb je een toegewijd team tot je dienst en dus een klantendienst die veel meer doet dan gewoon online ondersteuning bieden. En je kunt een papieren factuur vragen. En wat de betaling betreft, die kan maandelijks of driemaandelijks gebeuren, afhankelijk van wat je verkiest

✓ 'Optimum', voor bedrijven met een aanzienlijk verbruik

Als de energiefactuur van je bedrijf elke maand meer dan 5.000 euro bedraagt, is er het Optimum-contract van TotalEnergies, met een aanbod op maat

Omdat het hier om veeleisende klanten gaat, biedt de energieleverancier vaste of variabele tarieven afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant. Uiteraard heb je recht op een toegewijde gesprekspartner voor je dossier en kun je de trends op de energiemarkt op de voet volgen. 

Het spreekt ook voor zich dat je vrij bent in de keuze van factuur en betaalwijze.

✓ Bijkomende diensten voor specifieke behoeften

Naast de klassieke levering van gas en elektriciteit ontwikkelde TotalEnergies ook nog een aantal bijkomende diensten. Die moeten professionele klanten helpen om hun energiebeheer in brede zin te optimaliseren.

 • Syndicusdienst: voor eigenaars van gebouwen. Dankzij deze dienst kunnen ze het energiebeheer van hun mede-eigendommen vereenvoudigen.
 • Diensten voor elektrische mobiliteit, om elektrische laadpalen te plaatsen in de parking van je kantoren of om laadkaarten te bieden die geldig zijn in de Europese Unie.
 • Diensten voor de installatie van zonnepanelen.
 • Tankkaarten, geldig in alle tankstations van Total.
 • Smeermiddelen en motoroliën.
 • Aankoop en levering van pellets, voor bedrijven die voor dit soort verwarming hebben gekozen.

 

TotalEnergies kan voor jou interessant zijn als:  

 • Je specifieke professionele behoeften hebt;
 • Je wenst te genieten van de expertise van een gevestigde grote groep;
 • Je wenst gebruik te maken van handige bijkomende diensten voor je bedrijf.

Vragen over de tarieven of contracten voor professionals? 0800 37 447

 

Contact opnemen met TotalEnergies

Telefoon:

02 486 21 21

Van maandag tot vrijdag, van 8.00u tot 19.00u

E-mail:
PostadresRue Saint Laurent 54
4000 Luik - België

Blijf via Energie-Vergelijker.be op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen

© Energie-Vergelijker.be 2022. Alle rechten voorbehouden. |

Een merk van

Wikipower