Poweo

Poweo is een Belgische elektriciteits- en gasleverancier. Aanvankelijk was de onderneming actief in Wallonië, en nu ook in Brussel en Vlaanderen. Poweo is een filiaal van de Franse leverancier Direct Energie en wil met een agressieve prijscampagne de Belgische markt veroveren.

Beoordelingen
Greenpeace  7/20
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Poweo, filiaal van de Franse groep Direct Energie

Poweo is een leverancier voor particulieren en bedrijven. De onderneming deed in 2014 haar intrede op de Belgische energiemarkt en maakt deel uit van de groep Direct Energie. Die is de op twee na grootste speler voor elektriciteit en gas in Frankrijk en telde in februari 2017 meer dan 2 miljoen klanten in totaal. Een succes dat ze toeschrijft aan de kwaliteit van haar klantenrelaties, haar technische expertise en haar innovatievermogen.

Onder de merknaam Poweo heeft de groep ook de ambitie om een vooraanstaande plaats in te nemen in het Belgische energielandschap. Zo streeft ze 400.000 abonnees na in 2018, en 60.000 in 2016. Een grote uitdaging, maar via de sponsoring van een wielerploeg is de onderneming er al in geslaagd om haar naambekendheid te vergroten.

Bovendien heeft Direct Energie beslist om haar activiteiten uit te breiden in ons land door te investeren in de productie van elektriciteit. Om die reden heeft ze de STEG-centrale (stoom- en gasturbine) van Marcinelle overgenomen in 2016. Hierdoor ze haar personeelsbestand in België verdubbelen. Een actie die kadert in haar langetermijnstrategie om een "onafhankelijke operator" te worden en haar klanten steeds scherpe prijzen te garanderen.

Om te achterhalen of Poweo echt een goedkopere energieleverancier is, raden we u aan om onze prijsvergelijker voor elektriciteit en gas te gebruiken.

Een klantendienst die excellentie nastreeft 

Van bij de start heeft de groep Direct Energie een prioriteit gemaakt van klantentevredenheid. De onderneming werd tien keer op rij verkozen tot "Klantendienst van het jaar" door een onafhankelijk label in de categorie van de elektriciteits- en gasleveranciers en onderscheidt zich van haar concurrentie op het vlak van innovatie. In de loop van 2017 heeft ze bijvoorbeeld een vocale oplossing geïntroduceerd waarmee geluidopnames kunnen worden omgezet in tekstbestanden. De informatie die hieruit voortvloeit, helpt om de verwachtingen van de klant beter te begrijpen, zodat ze die optimaal kunnen beantwoorden.

Poweo bevestigt dezelfde koers als die van het moederbedrijf te volgen en hecht veel belang aan de kwaliteit van de klantendienst. Zo is de onderneming telefonisch bereikbaar, maar ook via e-mail en de Klantzone Mypoweo.

Als waarborg voor haar uitmuntendheid, verwijst ze op haar website naar het akkoord dat ze heeft ondertekend, "De consument in de vrije elektriciteits- en gasmarkt", opgesteld door de FOD Economie. Dit akkoord is bedoeld om klanten te beschermen tegen eventuele wanpraktijken van leveranciers, en werd goedgekeurd door elkeen van hen.

Voor facturatie en betaling laat Poweo de keuze tussen domiciliëring of overschrijving en voor ontvangst van de facturen tussen e-mail of post. De energieleverancier moedigt niettemin domiciliëring en digitale facturen aan door extra kortingen te geven, om haar administratieve kosten en de ecologische voetafdruk te beperken.

Poweo Fix, één enkel tarief voor elektriciteit en gas 

Poweo biedt een zeer eenvoudig tariefplan aan, want het bevat maar één enkel product, aangepast voor elke energie: Poweo Fix Elektriciteit en Poweo Fix GasDit is een formule die vaste prijzen per kilowattuur (kWh) garandeert gedurende een jaar. Hetzelfde geldt voor de jaarlijkse bijdrage, maar die bedraagt toch 60 euro in Vlaanderen en in Wallonië. Een fors bedrag in vergelijking met energieformules van andere leveranciers

Om een te hoge energiefactuur te vermijden moet men dus in aanmerking komen voor de promoties voor nieuwe klanten. Andere mogelijkheid: vrienden of familie klant maken via de peterschapactie. Bij elke ondertekening krijgen beide partijen 20 euro korting op hun factuur.

Een stroompanne of gasstoring? Kies voor Poweo Help!

Poweo biedt haar klanten depannagediensten aan. Deze dienst, genaamd Poweo Help, is beschikbaar in drie formules: elektriciteit, gas of elektriciteit + gas. Het principe? Met een maandelijks abonnement krijgt de klant hulp van een technicus in geval van een defect aan zijn elektriciteits- en/of gasinstallatie.

Meer in detail kost Poweo Help Elektriciteit € 2,99/maand. Hierop kan een beroep worden gedaan indien een probleem optreedt aan de stopcontacten, schakelaars of de zekeringskast. Voor dezelfde prijs is Poweo Help Gas geldig voor de gasketel en -installatie. Logischerwijs combineert Poweo Help Elektriciteit + Gas deze verschillende interventies, maar de formule is ook duurder: € 4,99/maand.

 Poweo kan interessant zijn voor u:

 • Indien u een vaste prijs wenst voor elektriciteit en gas om onaangename verrassingen te vermijden;
 • Indien u de voorkeur geeft aan een eenvoudig tariefplan en een leverancier die zich beperkt tot de levering van elektriciteit en gas (niet veel extra diensten).

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 02 319 57 00

Voor vragen over een verhuizing: 02 319 57 00

Contact opnemen met Poweo

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 078 79 04 79, open van maandag tot vrijdag van 9h tot 19h en op zaterdag van 9h tot 13h.
 • E-mail:
  • Particulieren: FR: service.client.part@poweo.be / NL: klantendienst.part@poweo.be
  • Bedrijven: FR: service.client.pro@poweo.be / NL: klantendienst.pro@poweo.be
 • Post: Poweo Twin Square Madison - Cullinganlaan 1A te 1831 Diegem
Energiemix
 • Windenergie64,00
 • Biomassa35,00