Octa+

Octa+ is een Belgische onderneming, zonder buitenlandse aandeelhouders, die elektriciteit, gas, mazout en brandstof levert. De onderneming is actief in heel België en biedt formules voor zowel particulieren als bedrijven.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Octa+, een mazoutspecialist, een en al energie

Octa+ is een Belgisch familiebedrijf dat in 1881 werd opgericht. Alles begon met de oprichting van de firma Becquevort, gespecialiseerd in de verdeling van steenkool. In 1945 werd dit bedrijf overgenomen door Gérard Rigo, die besliste om zich toe te leggen op de levering van mazout.

In 1986 werd het eerste tankstation geopend onder de merknaam Becquevort. Wanneer ze 52 tankstations bezit, beslist de onderneming voor de naam Octa+ te kiezen in 1995. Vijf jaar later fuseert ze met Avia Brouw, een onderneming die actief is in de groothandel van olieproducten, om één grote groep te vormen. Beetje bij beetje krijgt de groep steeds meer naambekendheid en hetzelfde jaar nog verwerft ze een vooraanstaande marktpositie met de overname van 115 stations van Burmah.

In 2010 breidt Octa+ haar activiteiten verder uit en wordt ze ook leverancier van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De Belgische onderneming onderscheidt zich dan van de concurrentie, doordat ze als eerste tegelijk elektriciteit, gas brandstof en mazout levert.

Sindsdien blijft ze haar distributienet voor mazout en brandstof regelmatig verder uitbreiden, en haar tariefplannen voor elektriciteit en gas vernieuwen.

Een klantendienst die de tijdsgeest volgt

De klanten van Octa+ kunnen, met uitzondering van diegenen die voor Octa+ (Be)Online kiezen, telefonisch contact opnemen voor al hun vragen in verband met de levering van elektriciteit en gas. Het gaat hier om een traditionele klantendienst die wordt aangeboden door alle energieleveranciers, zoals Lampiris en Luminus, maar de onderneming gaat nog veel verder.

Consumenten die liever rechtstreeks contact hebben, kunnen zich naar een van de drie kantoren begeven. Wie vertrouwd is met internet, zit eveneens goed bij Octa+, want het is ook mogelijk om contact op te nemen via e-mail, chat en WhatsApp. WhatsApp is een mobiele toepassing voor instant messaging.

Een andere dienst die online toegankelijk is: de klantzone Octa+. Dit platform biedt tal van mogelijkheden, zoals de bestelling van mazout, de aanvraag van een tankkaart en de onderschrijving van een formule voor elektriciteit en/of gas. Het is ook mogelijk hier facturen te raadplegen en persoonlijke gegevens te wijzigen.

Betalingen zijn mogelijk via domiciliëring, overschrijving of met Zoomit. De klanten die hebben geopteerd voor de formule (Be)Relax, kunnen tot slot kiezen om hun facturen via de post of via e-mail te ontvangen. Klanten met een (Be)Online-formule daarentegen krijgen automatisch een digitale factuur. Tenzij ze een verzending via de post vragen als optie.

Twee formules, BeRelax en Beonline, voor verschillende behoeften

Octa+ heeft de verdienste een vereenvoudigd tariefplan aan te bieden voor elektriciteit en gas. Dit bevat immers twee hoofdproducten: BeRelax, voorheen EnergyBox en nadien Omnium genaamd, en BeOnline, voorheen Octa+ WEB en nadien Budget genaamd.

Om het eenvoudig te houden, aldus de leverancier, biedt de formule BeRelax „het comfort van een vijfsterrendienst“, terwijl BeOnline „het noodzakelijke tegen de beste prijs“ biedt. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Beide formules werken met groene en Belgische stroom, al is Octa+ geen uitblinker in het klassement van Greenpeace van de Belgische elektriciteitsleveranciers.

Maar Octa+ mag dan geen duurzaam investeringsbeleid voeren, is de onderneming dan wel de beste elektriciteitsleverancier als het op de prijs aankomt? Om dat te weten, moet u de verschillende energieprijzen met elkaar vergelijken. Vergeet echter niet om rekening te houden met de kenmerken van elke formule, zodat u de formule kiest die overeenstemt met uw behoeften.

BeRelax

De formule BeRelax is verkrijgbaar met een vast tarief of met een variabel tarief voor elektriciteit, maar ook voor gas. Voor elke tariefoptie kan de klant de looptijd van een energiecontract kiezen: een of drie jaar.

Maar de echte troef zijn de voordelen die worden toegekend. Niet alleen kunnen klanten met een BeRelax-formule hun facturen ontvangen via e-mail of via de post, ze hebben ook recht op Octa+ Assistance, een extra korting via energiepunten en een premie vanaf het tweede jaar van hun contract.

Ter informatie, het tariefplan BeRelax met vaste gasprijzen is niet verkrijgbaar in Brussel. Daarbij heeft Octa+ in november 2017 het contract Relax gecreëerd. In tegenstelling tot BeRelax, is het Relax contract enkel met een variabele prijs beschikbaar en er ontbreekt de garantie dat de elektriciteit van oorsprong uit Belgische hernieuwbare energiebronnen komt.

BeOnline

BeOnline elektriciteit of BeOnline gas is de 100% online formule van Octa+. In ruil voor aantrekkelijke maar variabele prijzen per kilowattuur (kWh) gedurende een of drie jaar, beperkt ze de aangeboden diensten. Bij deze formule verloopt het beheer van het contract online en facturatie via e-mail.

In geval van vragen kan de klant contact opnemen met de onderneming via de verschillende kanalen online die ter beschikking staan. Telefonische bijstand is dus, net zoals facturatie op papier, verkrijgbaar in optie.

Wist u dat? Sinds november 2017 mag de verbruiker kiezen tussen BeOnline en Online. Deze laatste, in tegenstelling tot de eerste, biedt geen groene stroom afkomstig van België.

Extra diensten om geld te besparen

Om haar klanten aan zich te binden, biedt Octa+ hen verschillende diensten waarmee ze hun elektriciteits- en gasfacturen kunnen verlagen. Laten we even die exclusieve voordelen nader bekijken.

Energiepunten

Aangezien Octa+ de enige elektriciteits- en gasleverancier is die tankstations heeft en mazout levert, beloont ze haar klanten die verschillende diensten combineren, met de toekenning van energiepunten.

Dus hoe meer producten van Octa+ de klant gebruikt, des te meer punten hij krijgt. Die kan hij vervolgens inruilen voor kortingen op zijn energiefacturen of voor gratis brandstof in de tankstations van Octa+.

Voor een gezin met een gemiddeld elektriciteits- en gasverbruik, dat het hele jaar door brandstof tankt bij Octa+, bedraagt het aantal energiepunten ongeveer 30 euro per jaar.

Om het energiebudget te verlagen, is het ongetwijfeld een goed idee om deel te nemen aan een groepsaankoop van mazout of elektriciteit en/of gas. Aarzel dus niet om de prijs van mazout van Octa+ te vergelijken met de prijs die wordt aangeboden via dit soort actie. 

Octa+ Assistance

Klanten die de formule (Be)Relax hebben onderschreven voor gas en/of elektriciteit, genieten van Octa+ Assistance. Deze dienst, beheerd door Ethias, bestaat uit een gratis onmiddellijke bijstand, 24h/24 in geval van dringend probleem met elektriciteits- en/of gasinstallaties.

Tankkaart Octa+ Hybrid

Octa+ heeft een product ontwikkeld dat uniek is in België: de Hybridcard. Het principe: met deze kaart kunnen klanten tanken en de accu van hun elektrische of hybride wagen opladen. Niet alleen krijgen ze dan maar één factuur voor al hun verrichtingen, voor elke tank- of laadbeurt krijgen ze energiepunten die ze kunnen omzetten in kortingen.

Deze tankkaart is verkrijgbaar voor bedrijven en particulieren, en geeft toegang tot een netwerk van 1.850 tankstations in België en 2.200 stations in de Benelux. Voor elektriciteit zijn er ook veel laadpalen beschikbaar. In ons land bijvoorbeeld meer dan 1.000.

Octa+ kan interessant zijn voor u:

 • Indien u op zoek bent naar een elektriciteitsleverancier in België met een familiaal en lokaal aandeelhouderschap;
 • Indien u een vaste energieprijs wenst op lange termijn;
 • Indien u een leverancier wenst die u meer kan bieden dan gewoon levering van gas en elektriciteit (veel extra diensten).

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 02 319 59 30

Voor vragen over een verhuizing: 02 319 59 30

Contact opnemen met Octa+

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 02 851 01 51
 • Post: OCTA+ Schaarbeeklei 600 te 1800 Vilvoorde
Energiemix
 • Aardwarmte54,00
 • Waterenergie44,00
 • Biogas0,00
 • Zonneenergie0,00