Octa+ is een Belgische onderneming, zonder buitenlandse aandeelhouders, die elektriciteit, gas, stookolie en brandstof levert. De onderneming is actief in heel België en biedt formules voor zowel particulieren als bedrijven.
Inhoud: |
|
Octa+ is een Belgisch familiebedrijf dat in 1881 werd opgericht. Het onderscheidt zich van zijn concurrenten door als eerste zowel elektriciteit als gas als brandstof als stookolie te leveren.
De kernactiviteit blijft echter nog steeds de levering van fossiele brandstoffen, de activiteit waar het allemaal mee begon. Toch is de onderneming vast van plan om een veelzijdige en gediversifieerde energieleverancier te worden.
De activiteiten strekken zich uit over heel België en richten zich tot particulieren en professionals.
Octa+ stelt zijn klanten een telefonische klantendienst ter beschikking, dit kost 1 euro per maand extra voor alle formules (uitgezonderd SMART variabel en vast en SAFE 3 jaar).
Consumenten die liever rechtstreeks contact hebben, kunnen zich ook naar een van de drie kantoren van de leverancier begeven.
Wie geen probleem heeft met digitale hulpverlening, kan contact opnemen met Octa+ via e-mail, chat en zelfs WhatsApp (mobiele toepassing voor instantberichten).
Naast de andere onlinedienst is er ook de klantzone van Octa+. Dit platform biedt tal van mogelijkheden, zoals de bestelling van stookolie, de aanvraag van een tankkaart en de ondertekening van een formule voor elektriciteit of gas. Klanten kunnen er ook hun facturen raadplegen en hun persoonsgegevens wijzigen.
Betalingen zijn mogelijk via domiciliëring, overschrijving of met Zoomit. Tot slot kunnen klanten ervoor kiezen om hun facturen via post of e-mail te ontvangen. Bij sommige contracten, zoals ACTIV en ACTIV+, moet er evenwel een supplement worden betaald om de facturen via de post te ontvangen.
Octa+ heeft de verdienste een relatief complete tariefkaart voor elektriciteit en gas aan te bieden. Die bestaat uit vier producten die inspelen op de klassieke behoeften van consumenten:
Om het eenvoudig te houden, zijn de Activ-formules contracten met variabele prijs terwijl de Smart-aanbiedingen de keuze bieden tussen een vast en een variabel tarief voor een looptijd van een jaar. Safe geeft dan weer toegang tot een vaste prijs voor drie jaar. Voor het Flex-tarief worden de prijzen trimesterieel aangepast in lijn met de energiemarkt.
Voor deze vier contracttypes biedt Octa+ u de mogelijkheid om met groene en lokale stroom te werken, al is de Belgische leverancier niet meteen een uitblinker in het Greenpeace-klassement van de Belgische elektriciteitsleveranciers.
Octa+ voert dan wel geen duurzaam investeringsbeleid maar hoe scoort de onderneming als het op de prijs aankomt? Om dat te weten, moet u de verschillende energieprijzen met elkaar vergelijken. Vergeet echter niet om rekening te houden met de kenmerken van elke formule, zodat u de formule kiest die aansluit bij jouw behoeften.
Het Activ- contract heeft een looptijd van een jaar en biedt variabele tarieven (die maandelijks worden aangepast aan de marktprijzen). Octa+ beschrijft zijn contracten dan ook als “erg voordelig voor ‘geconnecteerde’ consumenten”.
De facturen worden standaard via e-mail verstuurd en betalen kan via bankoverschrijving of domiciliëring. Mits betaling (2 euro per maand) kan u de facturen echter ook via post laten toekomen.
De klantendienst is enkel bereikbaar via e-mail, tenzij u de telefonische bijstand activeert voor 1 euro extra per maand.
Voor elektriciteit kan u bovendien de optie 100% groene en 100% Belgische elektriciteit activeren voor een meerprijs van 0,25 eurocent/kWh bovenop het basistarief.
De leverancier biedt tevens een bijkomende versie van het Activ-contract, Activ+ gedoopt. Het verschil schuilt in de notering die wordt gebruikt om de prijzen te berekenen.
De Smart-contracten zijn de bestsellers van Octa+. Ze hebben dezelfde looptijd als de Activ-contracten (1 jaar), maar ze bieden twee bredere opties.
Zo krijgt u voor elektriciteit en gas de keuze tussen een vaste en een variabele prijs (maandelijks geïndexeerd). Daarnaast kunnen klanten hun facturen en betalingen ook beheren via Zoomit als aanvulling op de twee basisopties. Ook worden de facturen zonder meerprijs via post toegestuurd.
De optie groene en lokale elektriciteit is bij de Smart-contracten verkrijgbaar volgens dezelfde voorwaarden als bij de Activ-contracten.
Wat de klantendienst betreft, rolt Octa+ de rode loper uit voor zijn Smart-klanten. Contacten zijn mogelijk via alle kanalen: in de kantoren, via telefoon, via e-mail, via de sociale netwerken en via instantberichten (WhatsApp).
Tot slot kunnen klanten genieten van kortingen op hun bestellingen van stookolie en op hun benzine in de ongeveer 1.850 tankstations van de onderneming.
Voor degenen die hun elektriciteitstarief voor een langere periode willen blokkeren, heeft Octa+ het contract Safe in het leven geroepen. Dat garandeert een vaste prijs voor een looptijd van drie jaar. Die zekerheid betaalt u echter in het tarief per kilowattuur, dat iets hoger ligt dan bij de andere contracten.
Verder biedt het Safe-contract dezelfde voordelen en opties als de Smart-contracten voor elektriciteit.
Het Flexcontract is een contract dat Octa+ aanbiedt voor elektriciteit. Het gaat om een goedkoop variabel tarief dat trimesterieel aangepast wordt. Het is een contract van een jaar.
Flex is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de uurprijzen tijdens het kwartaal van levering. Het tarief wordt berekend voor een prijsevolutie gedurende 3 maanden en is dus minder onderhevig aan grote schommelingen. Toch kan het voor veel consumenten interessant zijn om de prijsevolutie op de markt te volgen.
Klanten met een Flex-contract kunnen beroep doen op digitale dienstverlening. Via de website, sociale media, e-mail of WhatsApp kunnen klanten bij Octa+ terecht met al hun vragen of problemen.
✓ Extra diensten om geld te besparen
Om haar klanten aan zich te binden, biedt Octa+ hen verschillende diensten, zoals de tankkaart Octa+ HybridCard. Het principe: consumenten in staat stellen om kortingen te ontvangen wanneer ze brandstof tanken of de batterij van hun elektrische of hybride wagen opladen.
Deze tankkaart die zowel voor bedrijven als particulieren verkrijgbaar is, geeft toegang tot een netwerk van 1.850 tankstations in België en 2.200 stations in de Benelux. Voor elektriciteit zijn er ook tal van laadpalen beschikbaar. In ons land zijn er dat al meer dan 1.000.
Hebt u vragen over de tarieven, een verandering van leverancier of een verhuizing? Bel 0800 37 447
Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:
Klantendienst: | 02 851 02 52 |
Post: | OCTA+ Vilvoorde Schaarbeeklei 600 1800 Vilvoorde |