Mega

Mega is een Belgische leverancier van elektriciteit en aardgas. De onderneming was eerst actief in Wallonië en Brussel, maar nu in heel België. Haar belofte? Scherpe prijzen dankzij het „online“-karakter van haar aanbod.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Mega, een leverancier van elektriciteit en gas uit Luik

Mega is een elektriciteits- en gasleverancier die in heel België actief is. Zoals veel ondernemingen die actief zijn op de energiemarkt, biedt ze haar diensten aan voor zowel particulieren als bedrijven.

De onderneming werd opgericht in 2013 door twee Belgische ondernemers en heeft een structuur op mensenmaat, met thuisbasis in Luik. Een lokale verankering waar ze graag mee uitpakt, verwijzend naar het feit dat veel consumenten klant zijn bij buitenlandse leveranciers. Als reactie op deze situatie positioneert ze zich als een „Belgisch alternatief voor de multinationals uit de energiesector.“

Haar Belgische identiteit is maar een van de verschillende waarden waarmee ze zich onderscheidt van haar concurrenten. Zo vestigt Mega bijvoorbeeld de aandacht op de tevredenheid van haar klanten, haar milieuvriendelijkheid en de ethiek van haar economisch model.

In de praktijk verbindt ze zich ertoe om een kwaliteitsvolle service te verlenen, gecombineerd met duidelijke tariefplannen en scherpe prijzen. Met dat laatste slaagt ze erin om zuinige, maar ook milieubewuste consumenten aan te trekken. Mega wil immers groene energie leveren, en meer nog, ze investeert in zonnepanelen en windmolenparken.

Een klantendienst online...

Mega is een energieleverancier 2.0. Dat wil zeggen dat de onderneming het gebruik van de nieuwe technologieën aanmoedigt. Waarom? Omdat ze op die manier de werkingskosten kan verlagen, en dus in principe minder hoge prijzen kan toepassen. Is ze daarmee dan de goedkoopste elektriciteitsleverancier op de markt? En ook van gas? Niet noodzakelijk! Vooraleer u een voorstel onderschrijft, blijft het belangrijk om de beschikbare energiecontracten in België met elkaar te vergelijken volgens uw behoeften.

Hoe het ook zij, deze internetgerichte positionering stimuleert de consumenten om contact op te nemen met de onderneming via e-mail, chat en de sociale netwerken, en ook om gebruik te maken van de klantzone online, MyMega. De Luikse firma heeft echter ook een traditionele klantendienst voor wie niet vertrouwd is met internet. Zij kunnen telefonisch contact opnemen of een afspraak maken om langs te komen in het kantoor. De bonusdienst? Het is mogelijk om Mega te vragen om te worden opgebeld, via een formulier op haar website. 

...net zoals de facturatie

Ook bij de facturatie toont Mega opnieuw dat ze in eerste instantie een „online“ leverancier is. Elektronische facturen krijgen voorrang op papieren facturen want niet alleen kost dat minder, het is ook beter voor het milieu en het zorgt voor een snellere administratieve afhandeling. Bijgevolg wordt er € 30 per jaar en per contract gevraagd aan klanten die hun tussentijdse facturen toch via de post willen ontvangen. 

Voor de betaling van de facturen laat Mega overschrijvingen en domiciliëring toe. De leverancier moedigt de tweede optie wel aan, door € 5 korting te geven per contract. Hierbij dient nog opgemerkt dat in Brussel domiciliëring verplicht is zonder enig financieel voordeel. 

Vaste of variabele energieprijzen gedurende een of drie jaar

Wat de producten betreft voert Mega een eenvoudig beleid: geen tijdelijke promoties om klanten te lokken, maar wel „lage prijzen vandaag en ook morgen“. Wilt u er zeker van zijn? Gebruik dan onze prijsvergelijker voor elektriciteit en gas. Dit is  heel eenvoudig. Zo kunt u achterhalen welke gasleverancier de goedkoopste is in België voor uw verbruik.

Mega biedt verschillende energiecontracten aan : Safe, Zen, Free, Super en Cool. Hun eigenschappen? Voor elektriciteit zijn Safe, Super en Zen drie formules met een vaste prijs gedurende een jaar voor de eerste twee formules, en gedurende drie jaar voor de derde formule. Free en Cool hanteren een variabel tarief dat interessant kan zijn in perioden van prijsverlagingen.

Voor aardgas bieden Free, Super, Cool en Zen een geïndexeerd tarief aan. Deze brandstof is niet zo gevoelig aan marktschommelingen zodat het risico van een variabel tarief miniem is in dit geval. Wie toch liever een vaste prijs heeft, kan dus kiezen voor Safe of Ecogas, de formule voor gas. Ter informatie, Eco heeft de bijzondere eigenschap dat het een koolstofneutrale formule is voor gas. Dat betekent dat Mega, mits een supplement, zich ertoe verbindt om uw verbruik klimaatneutraal te maken door projecten te ondersteunen die ijveren voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Een product dat u kan aansporen om te veranderen van gasleverancier als u het milieu wilt beschermen.

Opgelet: de producten Super en Cool, zowel voor elektriciteit als voor gas, impliceren een betaling via domiciliëring en een driemaandelijks voorschot. Indien u maandelijks wilt betalen, moet u 10 euro extra betalen bovenop de jaarlijkse bijdrage. Bovendien kan de formule Zen, niet verkrijgbaar in het Brussels Gewest, de prijs van elektriciteit en/of gas vijf jaar lang garanderen, ook hier in ruil voor een extra kost op de retributie.

Mega kan interessant zijn voor u:

 • Indien u wil aansluiten bij een dynamische energieleverancier met oog voor de klant;
 • Indien u liever klant bent van een onderneming die zich beperkt tot de levering van elektriciteit en gas (geen extra diensten);
 • Indien u een leverancier wil steunen waarvan de aandeelhouders voor 100% Belgisch zijn.

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 04 287 61 07

Voor vragen over een verhuizing: 04 287 61 07

Contact opnemen met Mega

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 04 268 20 00, open van maandag tot vrijdag van 9h tot 12h30 en van 14h tot 17h.
 • E-mail: info@mega.be
 • Post: Power Online SA, Rue Natalis 2 te 4020 Luik
Energiemix
 • Waterenergie81,00
 • Biogas14,00
 • Zonneenergie3,00