Mega

Mega is een Belgische leverancier van elektriciteit en aardgas. De onderneming was eerst actief in Wallonië en Brussel, maar nu in heel België. Haar belofte? Scherpe prijzen dankzij het online karakter van haar aanbod.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving
Inhoud: 
 • Over Mega
 • Services
 • Producten
 • Mega kan interessant zijn voor jou als...
 • Contact opnemen met Mega

 

Mega, een leverancier van elektriciteit en gas uit Luik

Mega is een elektriciteits- en gasleverancier die in heel België actief is. Zoals veel ondernemingen die actief zijn op de energiemarkt, biedt ze haar diensten aan voor zowel particulieren als bedrijven.

De onderneming, die in 2013 werd opgericht door twee Belgische ondernemers, heeft een structuur op mensenmaat, met thuisbasis in Luik. Een lokale verankering waar ze graag mee uitpakt, verwijzend naar het feit dat veel consumenten klant zijn bij buitenlandse leveranciers. Als logische reactie op deze situatie positioneert ze zich als een “Belgisch alternatief voor de multinationals uit de energiesector”.

Haar Belgische identiteit is maar een van de verschillende waarden waarmee ze zich onderscheidt van haar concurrenten. Zo legt Mega de nadruk op de tevredenheid van haar klanten, haar milieuvriendelijkheid en de ethiek van haar economische model.

In de praktijk verbindt ze zich ertoe om een kwaliteitsvolle service te verlenen, gecombineerd met duidelijke tariefplannen en scherpe prijzen. Met dat laatste slaagt ze erin om zuinige, maar ook milieubewuste consumenten aan te trekken. Mega wil immers groene energie leveren, en meer nog, ze investeert ook in zonnepanelen en windmolenparken.

 

Service in het digitale tijdperk

Een online klantendienst...

Mega moedigt het gebruik van nieuwe informatietechnologieën aan. Die strategie stelt de onderneming in staat om heel wat aspecten van haar service te automatiseren en te dematerialiseren. Op die manier kan ze de werkingskosten verlagen, en dus in principe minder hoge prijzen kan toepassen. 

Is ze daarmee dan de goedkoopste elektriciteits- of gasleverancier op de markt? Niet noodzakelijk! Leveranciers hanteren nog tal van andere, complexe criteria om hun prijzen maandelijks te bepalen. Alvorens een voorstel te ondertekenen, blijft het dus zaak om verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken op basis van je behoeften.

Wat er ook van zij, die internetgerichte positionering stimuleert consumenten om via digitale weg (e-mail, sociale netwerken) contact op te nemen met de onderneming en om gebruik te maken van de online klantzone, MyMega. De Luikse onderneming heeft echter ook een traditionele klantendienst (telefoon of post) voor wie niet vertrouwd is met het internet. En wie niet wil luisteren naar het wachtmuziekje kan zich door Mega laten opbellen, door een formulier op de website in te vullen.

... en facturatie

Ook bij de facturatie geeft Mega de voorkeur aan online communicatie door elektronischefacturen te versturen. Datkost niet alleen minder, het is ook beter voor het milieu en het versnelt de administratieve afhandeling. Bijgevolg factureert Mega € 30 per jaar en per contract aan klanten die hun tussentijdse facturen toch via de post willen ontvangen. 

Voor de betaling van de facturen laat Mega overschrijvingen en domiciliëring toe. De leverancier moedigt echter de tweede optie aan, door € 5 korting te geven per contract. Hierbij dient nog opgemerkt dat in Brussel domiciliëring verplicht is zonder enig financieel voordeel. 

 

Vaste of variabele energieprijzen gedurende een, drie of vijf jaar

Wat de producten betreft, voert Mega een eenvoudig beleid: weinigtijdelijke promoties om klanten te lokken, maar wel “lage prijzen vandaag en in de toekomst”.

Wil je daar zeker van zijn? Gebruik dan onze prijsvergelijker voor elektriciteit en gas. Dit eenvoudige instrument geeft u in een oogwenk aan of Mega daadwerkelijk de goedkoopste elektriciteits- of gasleverancier in België is voor je verbruiksprofiel.

Mega biedt drie types van energiecontracten aan: Zen, Easy en Super. Deze formules zijn beschikbaar voor elektriciteit en gas.

✓ Zen, voor een maximale gemoedsrust

Met dit contract biedt Mega een vaste prijs voor elektriciteit en gas, en dat voor een periode van drie of vijf jaar. Zo wil de leverancier zijn klanten voor lange termijn aan zich binnen.

De tarieven liggen iets hoger dan voor de andere formules met vast tarief maar je hebt de garantie dat ze gedurende de hele looptijd van het contract stabiel blijven, wat er ook gebeurt. 

Dit contract laat klanten bovendien genieten van andere voordelen, zoals telefonische ondersteuning en de vrijheid om te kiezen hoe ze hun facturen betalen (domiciliëring of overschrijving).

✓ Easy, het kernaanbod van Mega

De Easy-contracten van Mega zijn de meest flexibele. Met deze formule kun je opteren voor een vaste of variabele prijs voor een periode van een jaar.

Ook krijg je de mogelijkheid om je betaalwijze te kiezen (domiciliëring of overschrijving) en kun je in geval van problemen telefonisch contact opnemen met een adviseur.

Houd er wel rekening mee dat dit contract gepaard gaat met een jaarlijkse vergoeding van € 40,00.

✓ Super, de meest economische formule

De Super-contracten voor elektriciteit en gas van Mega hanteren dezelfde kilowattuurprijzen als de Easy-contracten, zowel voor de vaste prijzen als voor de variabele  prijzen. Bovendien is ook de looptijd identiek (1 jaar).

Een Super-contract is echter vrijgesteld van de bijdrage van € 40,00. Om dat financiële voordeel te compenseren legt Mega bepaalde aspecten van je contract vast. 

 • Voor de klantendienst moet je verplicht via het online platform gaan.
 • Betalen gebeuren standaard door middel van domiciliëring.
 • Je ontvangt je facturen trimestrieel.

Was je sowieso van plan om deze opties te nemen, dan heb je er alle belang bij om een Easy-contract te kiezen.

 

Mega kan interessant zijn voor jou als:

 • Je je wil aansluiten bij een grotendeels Belgische leverancier.
 • Je de voorkeur geeft aan een dynamische energieleverancier op mensenmaat die snel reageert.
 • Je geen behoefte hebt aan aanvullende diensten en liever een leverancier hebt die zich toelegt op zijn kernactiviteiten, de levering van elektriciteit en gas.

Voor vragen over een tarieven, leverancierswissels of verhuizingen, bel 0800 37 369.

 

Contact opnemen met Mega

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

Klantendienst

04 268 20 00

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u.

E-mailinfo@mega.be
Post:

Power Online SA

Rue Natalis, 2 

4020 Luik

Energiemix
 • Waterenergie81,00
 • Biogas14,00
 • Zonneenergie3,00