Lampiris

Lampiris biedt je 100% groene stroom en aardgas aan een bijzonder scherpe prijs. Samen wil Lampiris bouwen aan een andere wereld, waar duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. Daarom biedt Lampiris zijn klanten producten en diensten waarmee ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en hun comfort kunnen verhogen.

Beoordelingen
Greenpeace 
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Lampiris, een energieleverancier met een pijlsnelle opmars

Ook al deed Lampiris pas na de vrijmaking van de energiemarkt haar intrede, toch kan ze zich nu al de derde grootste leverancier van elektriciteit en gas in Wallonië noemen, achter Engie Electrabel en EDF Luminus, en de tweede grootste van Brussel. De onderneming werd in 2003 opgericht door Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren en telt vandaag meer dan 800.000 klanten.

Met haar investering in hernieuwbare energieën en de lancering van verschillende campagnes rond „energieadvies“ is Lampiris een leverancier die volop voor het milieu kiest. Daarnaast heeft ze haar activiteiten gediversifieerd door een aantal verwante duurzame diensten aan te bieden.

Op dinsdag 14 juni 2016 kondigde Lampiris officieel aan een akkoord te hebben afgesloten met de firma TOTAL om toe te treden tot de Franse oliegroep. Feitelijk engageerde Total zich om 100% van de aandelen van de Luikse onderneming over te nemen om haar activiteit als energieleverancier voor particulieren uit te bouwen in Europa. De operatie werd eind september van hetzelfde jaar gefinaliseerd.

Een toegankelijke klantendienst en klassieke facturatie

Lampiris is telefonisch of via e-mail bereikbaar en heeft twee winkels, eentje in Luik en eentje in Sint-Truiden. Wie inlichtingen wenst over de producten en diensten die Lampiris aanbiedt, is welkom in deze winkels.

Voor de betaalwijze laat Lampiris de keuze tussen domiciliëring, overschrijving of Zoomit. Voor de ontvangst van de facturen wordt e-mail aangemoedigd om ecologische redenen, maar voor de Tip- en TOP-klanten blijft het ook mogelijk om de facturen op papier te ontvangen.

U kunt uw contract gemakkelijk zelf beheren via het platform „Mijn Klantenzone“, waar u bijvoorbeeld het bedrag van uw maandelijkse voorschotfactuur kunt regelen.

Tip en TOP, twee tarieven voor twee types verbruik

Lampiris biedt twee belangrijke formules aan, Tip en TOP, die meestal gepaard gaan met aanzienlijke promoties voor nieuwe klanten.

Lampiris Tip voor elektriciteit is een formule met variabel tarief, en Lampiris Tip voor gas ook. Deze formule vertegenwoordigt het traditionele aanbod van de onderneming. Ze is verkrijgbaar voor een looptijd van een, twee of drie jaar met hetzelfde tarief, en geeft toegang tot alle diensten en klantvoordelen. Lampiris wijst erop dat dit product raadzaam is voor kleine verbruikers (tot 3.200 kilowattuur [kWh] elektriciteit en 9.500 kWh gas).

Gezinnen met een hoger verbruik kiezen beter voor Lampiris TOP voor elektriciteitof voor Lampiris TOP voor gas. Dit product heeft een lagere prijs per kWh. De bijdrage daarentegen is hoger dan bij Tip.

Ter informatie, er is ook een internetformule "Online", met ontvangst van de facturen via e-mail en betaling met domiciliëring. Bovendien is het mogelijk om elektriciteit en gas te combineren in eenzelfde contract door Lampiris Tip, TOP of Online te onderschrijven.

Verwarmingsdiensten en isolatieadvies als bonus

Lampiris heeft zich nog gediversifieerd, afgezien van de klassieke leveringen van elektriciteit en gas. Vandaag krijgt de klant nog een hele reeks diensten die verband houden met de energiesector. 

Lampiris Isolatie

Lampiris heeft een selectie gemaakt van kwaliteitsvolle ondernemers voor de isolatie van uw woning. De onderneming staat tijdens de volledige duur van de werken tot uw beschikking en regelt het dossier in verband met de energiepremies.

Lampiris Hout en Pellets                            

Lampiris levert nu ook hout. Hij biedt dus droog of halfdroog brand, in kisten of in bulk. Alle houtblokken hebben momenteel een lengte van 30 à 33 cm. Bestelt u drie laadvolumes of meer, dan is de levering gratis.

In dezelfde optiek biedt Lampiris ook haar Belgische pellets in zakken of in bulk, met certificatie DIN+. 

Update op 16/08/2017: Lampiris deelt op haar website mee dat ze zelf niet langer hout en pellets verkoopt.

Pack ketelonderhoud en herstellingsdienst

Lampiris breidt haar aanbod nog uit met een extra dienst: een pakketformule voor onderhoud van ketels en ondersteuning bij herstellingen. Deze dienst is zowel voor gas- als mazoutketels verkrijgbaar en wordt verzekerd door gecertificeerde verwarmingstechnici. De klanten krijgen dan een nazicht van hun installatie op basis van een bepaald bestek en een onbeperkt aantal interventies 24h/24 en 7d/7 in geval van een defect. Niet overtuigd door de herstellingsdienst? Dan kunt u ook alleen voor de onderhoudsdienst kiezen.

Klanten van Lampiris krijgen namelijk 20 euro korting.

Nest Learning Thermostat

Lampiris geeft haar klanten een korting op het tarief Nest Thermostat. Het gebruik van dit type thermostaat kan de volgende voordelen opleveren:

 • Programmering op afstand via smartphone of computer;
 • De thermostaat verlaagt automatisch de temperatuur in de woning wanneer u niet thuis bent;
 • U kunt de energiehistoriek van uw woning raadplegen om te zien hoe uw verbruik evolueert.

Pelletketel Burneco

Lampiris heeft samen met de Belgische onderneming Burneco een 100% Belgische pelletketel ontwikkeld, met 5 jaar garantie. Lampiris kondigt een rendement van 92% aan, waarmee deze ketel gerust kan concurreren met de grootste merken op de markt. Bij aankoop van deze ketel krijgt u gratis het equivalent van 6 maanden verwarming met pellets.

Overname Groenstroomcertificaat

Als u in Wallonië woont, neemt Lampiris uw groenestroomcertificaten over tegen de gewaarborgde minimumprijs, en sneller dan CWaPE of Elia. Want Lampiris verbindt zich ertoe om dit binnen 10 tot maximaal 30 dagen te doen.

Lampiris kan interessant zijn voor u:

 • Indien u een project voor duurzame energie wil steunen;
 • Indien u wil profiteren van aanzienlijke promoties;
 • Indien u uw groenestroomcertificaten snel wil doorverkopen;
 • Indien u een leverancier wenst die u meer biedt dan louter een levering van elektriciteit.

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 04 287 61 41

Voor vragen over een verhuizing: 04 287 61 41

Contact opnemen met Lampiris

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 011 49 49 48, open van maandag tot vrijdag van 8h tot 19h.
 • Informatie over de overname van groene certificaten: 0800 17 480 - solar@lampiris.be
 • E-mail: support@lampiris.be
 • Post: Rue Saint-Laurent 54 te 4000 Luik (maatschappelijke zetel)

Winkels van Lampiris: Place Saint-Michel 56 te 4000 Luik

Energiemix
 • Windenergie37,00
 • Waterenergie25,00
 • Biomassa24,00
 • Biogas11,00
 • Zonneenergie0,00