JOiN

JOIN is een creatieve onderneming die een complete dienstverlening aanbiedt aan haar klanten in het domein van de energie en telecommunicatie. Zowel voor elektriciteit, aardgas, mobiele telefonie als internet biedt ze tal van verschillende contracten aan. En bovendien garandeert ze scherpe prijzen.

Beoordelingen
Greenpeace  10/20
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Een telecomoperator die ook energieleverancier is

Dat was een primeur in België. In oktober 2016 breidde JOIN, Belgisch-Luxemburgse telecomoperator, haar aanbod uit met de levering van elektriciteit en gas in Wallonië.

„JOIN wil niet langer alleen een telecombedrijf zijn. Onze onderneming transformeert zich tot een leverancier van geïntegreerde technologische oplossingen met de ontwikkeling van totaaloplossingen voor onze klanten. Wij bieden hen overal en op elk ogenblik het beste aan in de intergeconnecteerde wereld, de beste infrastructuur en de beste ervaringen.“ Pascal Koster - administratief directeur van JOIN Experience.

Deze diversificatie vindt JOIN „natuurlijk“, want volgens de onderneming is de activiteit van operator voorbestemd om te evolueren. Een overtuiging die ook naar voren komt als we kijken naar een van de vijf waarden die de ontwikkeling van de onderneming vormgeven: innovatie. En de andere vier? Die getuigen evenzeer van de richtlijn van JOIN: eenvoud, transparantie, milieuverantwoordelijkheid en vooral, klantgerichtheid. Want de onderneming wil het leven van de consumenten vergemakkelijken door hen de mogelijkheid te bieden om hun facturen te combineren.  

Een samenwerking met Enovos, grote Luxemburgse leverancier

Om een bevoorrechte plaats in te nemen in de sector, doet JOIN een beroep op een gekende speler in Luxemburg: Enovos. Als voornaamste energieleverancier in het Groothertogdom stelt Enovos meer dan 1.500 medewerkers te werk, met meer dan 300.000 leveringspunten. De onderneming is ook aanwezig in België en Frankrijk, en wist JOIN te verleiden met haar soliditeit en betrouwbaarheid. Kwaliteiten die ze ongetwijfeld op haar beurt opmerkte bij de operator, want ze zijn een samenwerking aangegaan.   

Dankzij dit partnership kan JOIN nu verschillende energieproducten commercialiseren in het Waalse gewest en kan Enovos haar lokale ontwikkeling in België voortzetten.  

Klassieke energieformules of formules gekoppeld aan een gom-forfait

De formules van JOIN hebben de verdienste dat het er weinig zijn, en dus zijn ze gemakkelijk te herkennen. Er worden maar twee klassieke formules aangeboden

 1. Een elektriciteitsformule met vaste prijs gedurende een jaar, genaamd „Power@home ultra;
 2. Een formule elektriciteit + gas met een vaste prijs voor elektriciteit en een variabele prijs voor gas, genaamd Power+gas@home ultra.

Het is geen verrassing dat ze als zeer voordelig worden voorgesteld, terwijl ze ook met tal van promoties gepaard gaan. Maar het blijft van primordiaal belang om de prijzen voor elektriciteit en gas te vergelijken als u uw energiefactuur hoopt te verlagen, want kortingen worden slechts onder bepaalde voorwaarden toegekend.

Zo wordt bijvoorbeeld 7,5 € per type energie in mindering gebracht van de jaarlijkse factuur, als, en alleen als de betaling via domiciliëring wordt geregeld. Datzelfde bedrag kan ook worden toegekend als de factuur digitaal wordt verstuurd, in plaats van met de post. Bovendien is de korting van 15 € voor nieuwe klanten van toepassing wanneer de consument zijn contract van 12 maanden nakomt.

Naast deze twee formules lanceerde JOIN een uniek product, genaamd „Ultra HD“. Het principe hiervan? Binnen eenzelfde contract een gsm-abonnement en een energieaanbod combineren zodat de klant minder administratieve rompslomp heeft. Het idee mag dan aanlokkelijk lijken, het is toch belangrijk om na te gaan of het gsm-forfait dat is inbegrepen in deze formule, beantwoordt aan uw persoonlijke behoeften.

Deze formule is terug te vinden op de website van JOIN onder de naam „Flat 4G L Free“ en biedt een onbeperkt datavolume (5 GB met Turbo-snelheid) evenals 300 belminuten en sms. Voor muziekliefhebbers biedt de onderneming voor 2,99 € extra per maand de voordelen van haar app „Likwid Music“.

Een niet te verwaarlozen troef. Met de formule „Ultra HD“ biedt JOIN tot 244 € korting op de jaarlijkse factuur. Maar op twee voorwaarden: betaling via domiciliëring en ontvangst van de facturen via e-mail. In detail zou de klant 66 € minder betalen voor het abonnement „Power@home“, 104 € voor „Gas@home“ en 74 € voor de formule „Flat 4G L Free“.  

Goed voor het milieu

Voor haar gsm-formules en mobiel internet besliste JOIN om de kaart van de hernieuwbare energie te trekken en organisaties van duurzame projecten te steunen. Zo sloot de onderneming een samenwerkingsakkoord af met de organisatie „Graine de vie“ om de „ecologische voetafdruk van haar activiteiten en communicaties met haar klanten te verkleinen.“

Om daarin te slagen werd afgesproken om voor elk nieuw contract dat wordt afgesloten, bomen te planten in Madagascar. Een lovenswaardig initiatief, als men weet dat het eiland getroffen wordt door een grote ontbossing met rechtstreekse impact op het milieu, maar ook op de levensstandaard van de bewoners.

Andere innovatieve diensten die profiteren van de technologie

„JOIN heeft de ambitie om een revolutie teweeg te brengen in het gebruik van telecom in Europa. Voor particulieren en bedrijven.“ De toon is dus gezet! Op haar website steekt de onderneming haar intenties niet weg: ze wil een onmisbare speler worden door haar activiteiten in verschillende sectoren uit te bouwen.  

Eerst telecommunicatie

JOIN was aanvankelijk een telecomoperator en verkoopt gsm-abonnementen, formules voor vaste telefonie, en internetoplossingen met 4G.  

Er zijn vier formules voor mobiele telefonie, allemaal met een onbeperkt datavolume. Ze onderscheiden zich daarentegen van elkaar qua aantal belminuten en sms‘en, en tegenover dat verschil staat natuurlijk een prijskaartje. Zo moet men rekenen op minstens 29 € en hoogstens 65 € per maand voor een gsm-formule JOIN.

Zelfde vaststelling voor het internet: de onderneming biedt vier verschillende producten aan. Deze LTE-formules (LTE staat voor Long Term Evolution) zijn ideaal voor klanten die thuis gaan adsl of vdsl hebben en zijn verkrijgbaar vanaf 24,95 € per maand.  

Vervolgens internet en muziek

Bij deze telecomproducten komen dan de producten die eigen zijn aan het energiedomein, maar ook Cloud-formules die toegang geven tot een specifieke klantzone online voor opslag van documenten en bewaring van gegevens. Mobiliteit, gemakkelijkheid en veiligheid zijn drie beloftes van deze service die zowel voor particulieren als voor bedrijven geschikt is, dankzij de vier varianten.

Tot slot heeft JOIN de applicatie Likwid, een muziekdienst, gecreëerd, waarmee u afspeellijsten kunt maken en alle songs van het moment kunt beluisteren. De prijs? Van 0 tot 10 € per maand, waarbij de gratis versie bepaalde voordelen niet bevat. Voor de meest hardnekkige klanten kan het interessant zijn om op te merken dat JOIN het tarief Unplugged gedurende een maand op proef aanbiedt.  

En daarna? Maak plaats voor de slimme woning!

Innoveren is het sleutelwoord van JOIN. Als bewijs hiervoor wil de onderneming meesurfen op de trend van geconnecteerde woningen en nieuwe oplossingen vinden die energiediensten combineren met telecomoplossingen.

„In de toekomst zullen we onze producten diversifiëren om een echte dienstverlener te worden. Smart Home (Geconnecteerde Woning) en Smart Office (Geconnecteerd Kantoor) worden steeds meer geïntegreerd in onze producten. Deze nieuwe formule is dus complementair met onze kernactiviteit. Deze evolutie zorgt voor een dynamiek in onze onderneming. Innoveren, dat betekent vooruitgaan.“ Pascal Koster - administratief directeur van JOIN Experience.

Uitspraken die niet in dovemansoren vallen bij mensen die graag geconnecteerd in het leven staan!

JOIN kan interessant zijn voor u:

 • Indien u een afkeer hebt van administratie en maar één contactpunt wenst voor het beheer van uw telecom- en energiecontracten:
 • Indien u warm wordt van het idee om deel uit te maken van een dynamische onderneming die voortdurend creatief wil zijn;
 • Indien u veel belang hecht aan milieukwesties en daarom klant wil zijn van een onderneming die duurzame projecten steunt.

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 02 319 59 66

Voor vragen over een verhuizing: 02 319 59 66

Contact opnemen met JOIN

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Particuliere klanten: 9009. Klantendienst open van maandag tot vrijdag van 8h tot 22h en op zaterdag van 8h tot 17h.
 • Bedrijven 9900. Klantendienst open van maandag tot vrijdag van 8h tot 22h en op zaterdag van 8h tot 17h.
 • Post: JOIN Experience S.A
  Klantendienst Rue Emile Francqui, 11 te1435 Mont-Saint-Guibert