Comfort Energy

Comfort Energy, oorspronkelijk een mazoutleverancier, biedt sinds 2015 elektriciteit en aardgas aan. Momenteel levert de onderneming zowel aan particulieren als aan bedrijven, in Wallonië en Vlaanderen.

Beoordelingen
Greenpeace  6/20
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Comfort Energy, verdeler van mazout, elektriciteit en gas

Comfort Energy is vooral gekend voor haar activiteiten als verdeler van mazout voor particulieren en bedrijven. De onderneming is al enkele tientallen jaren actief in deze sector en telt meer dan 13 filialen, verspreid over verschillende Belgische provincies, en 45 lokale partnerships. Dankzij een grotere aanwezigheid op het terrein kan ze 250.000 klanten een plaatselijke dienstverlening aanbieden en in één klap haar logistieke en energiekosten optimaliseren.

Om haar naam te vestigen besloot Comfort Energy zich te diversifiëren en ook elektriciteit en gas aan te bieden. Als een globale energieleverancier verzekert de onderneming zich van de trouw van de consumenten die hun verschillende contracten willen groeperen bij één en dezelfde speler.

Nu nog de anderen overtuigen. Daarvoor zet ze in op een positief imago. Op haar website profileert ze zich als „de gezelligste energieleverancier“. Die vleiende slogan impliceert drie beloften: een persoonlijke service, bereikbaarheid en heldere, transparante tarieven.

Klanten tevreden over de geleverde energiediensten

Terwijl sommige leveranciers gebukt gaan onder de klachten, lijkt voor Comfort Energy alles voor de wind te gaan. Volgens zijn activiteitenverslag van 2016 heeft de Ombudsdienst voor Energie maar 10 klachten ontvangen over Comfort Energy. Dat cijfer wordt echter deels verklaard door het kleine marktaandeel van de onderneming. Het is logisch dat een leverancier van elektriciteit en/of gas met maar weinig klanten minder te maken krijgt met geschillen dan een grote speler als Engie Electrabel of Luminus. 

Wel dient opgemerkt dat in geval van vragen of onduidelijkheden, de medewerkers van Comfort Energy, die de naam hebben zeer snel te reageren, op verschillende manieren bereikbaar zijn:

 • telefonisch;
 • via e-mail;
 • via het dichtstbijzijnde filiaal. 

Heel wat klachten die in 2016 werden ingediend bij de Ombudsdienst, hadden betrekking op transparantie en duidelijkheid van de prijzen. Comfort Energy van haar kant kiest voor „eenvoudige formules en tarieven“

Gevarieerde oplossingen, maar tegen welke prijs?

Naast elektriciteit verdeelt Comfort Energy vier soorten brandstoffen: mazout, benzine, diesel en aardgas. De onderneming heeft haar aanbod onderverdeeld in verschillende categorieën.

1. Mazout

Wie mazout nodig heeft voor verwarming en/of warmwaterproductie, kan zijn gading vinden bij Comfort Energy, dankzij de vier producten die de onderneming aanbiedt.

„Mazout Extra Energy“, „Mazout Energy+“, „Mazout Extra“ en „Mazout Standard“ onderscheiden zich onder meer door hun kwaliteit, dus hun energierendement, en door hun vriesbestendigheid. De tarieven schommelen volgens de evolutie van de officiële prijs van verwarmingsmazout. Die evolutie moet dus regelmatig in de gaten worden gehouden om van het beste aanbod te kunnen profiteren. Algemeen wordt aangenomen dat het interessanter is om dit type brandstof in de zomer te kopen. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u ook deelnemen aan een groepsaankoop van mazout. Dan hebt u gegarandeerd een goedkope prijs, terwijl u zelf geen vergelijking moet maken van de tarieven van de verschillende verdelers.

Ter informatie, Comfort Energy neemt geen bestellingen van minder dan 500 liter aan en de betaling moet contant gebeuren (Bancontact of cash) bij een eerste of tweede levering. Pas daarna kunt u kiezen voor maandelijkse betalingen.

2. Diesel en benzine

De klanten kunnen kiezen tussen vier soorten brandstoffen: Esso Diesel 10 S, Diesel Energy+, Esso essence Superplus 98 en Esso essence Euro 95. Terwijl het eerste type diesel een zeer laag zwavelgehalte garandeert, belooft de tweede, duurdere soort een reinigend effect, een lager verbruik en een bescherming voor de motor.

Wilt u weten of de prijzen die Comfort Energy hanteert, aantrekkelijk zijn? Dan hoeft u ze maar te vergelijken met de officiële prijzen van de overheid voor benzine en diesel.

3. Elektriciteit (+ mazout)

Voor elektriciteit biedt Comfort Energy twee formules aan: ofwel alleen elektriciteit, ofwel elektriciteit + mazout.

Klanten die enkel geïnteresseerd zijn in elektriciteit, kunnen kiezen voor Elektriciteit PLUS of Elektriciteit GO Prepaid. PLUS heeft als voordeel een vaste of variabele prijs per kilowattuur (kWh) en een soepele formule. In de praktijk kan de betaling gebeuren via domiciliëring of overschrijving. Facturen worden verstuurd via e-mail of via de post, en de klantendienst is zowel telefonisch als online bereikbaar. GO Prepaid daarentegen past een variabel tarief toe. De communicatie verloopt voor 100% via internet en de facturen worden digitaal verstuurd. Maar deze formule is wel goedkoper en biedt de consumenten de mogelijkheid om hun energiefactuur te verlagen.

Een andere oplossing om kosten te verlagen: mazout kopen en een elektriciteitscontract afsluiten. Comfort Energy geeft immers voordelen aan klanten die voor verschillende energieën kiezen. In dit geval hebben ze recht op 20 euro korting voor een bestelling van 2.000 liter mazout en 25 euro op de controle van de tank. Ze krijgen dan het product Mazout Energy+ en voor hun elektriciteit kunnen ze kiezen tussen PLUS en GO Prepaid.

4. Aardgas (+ elektriciteit)

Voor gas beschikt Comfort Energy over twee producten: Gaz PLUS en Gaz GO Prepaid. Hun voorwaarden zijn identiek met die van hun tegenhanger voor elektriciteit, uitgezonderd voor de looptijd van het energiecontract en het mogelijke tariefplan. Deze formule is drie jaar geldig en de prijs per kWh is variabel.

Bovendien levert een bundeling van elektriciteit en gas 25 euro korting op voor gas. 

Extra diensten? Alles wat verband houdt met mazout!

Voor de klanten die mazout verbruiken, biedt Comfort Energy verschillende voordelen en prestaties:

 • Controle van hun mazouttank;
 • Installatie van hun nieuwe tank;
 • Automatische levering, zodat ze nooit zonder mazout vallen;
 • Gespreide betaling;
 • Met de „Comfort Card“ wordt een geldreserve ter beschikking gesteld voor de betaling van de mazoutrekening, die vervolgens maandelijks wordt terugbetaald.

Voor wie overstapt van mazout op gas of elektriciteit, zorgt de onderneming voor de neutralisering van de tank, dat wil zeggen de buitendienststelling.

Comfort Energy kan interessant zijn voor u:

 • Indien u een leverancier wenst die u zowel mazout als elektriciteit kan bieden;
 • Indien u het uzelf gemakkelijk wil maken met de keuze van een product (GO) dat via domiciliëring wordt betaald en dat milieuvriendelijk is dankzij de facturering online.

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 011 94 13 99.

Voor vragen over een verhuizing: 011 94 13 99.

Contact opnemen met Comfort Energy

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 011 23 14 32 (Hasselt) of 03 569 01 01 (Antwerpen)
 • E-mail: energy@comfortenergy.be of hasselt@comfortenergy.be of antwerpen@comfortenergy.be
 • Post voor de Provincie Antwerpen: Lakweg 16 te 2020 Antwerpen

 

Energiemix
 • Waterenergie100,00