Belpower

Belpower is een Belgische elektriciteitsleverancier. Het bedrijf is actief in Wallonië, Vlaanderen en Brussel en biedt contracten voor zowel particulieren als bedrijven. Zijn commerciële strategie: het groene karakter van zijn elektriciteit in de verf zetten.

Beoordelingen
Greenpeace  8/20
 • Brussel
 • Vlaanderen
 • Wallonië
Beschrijving

Belpower, een 100% Belgische elektriciteitsleverancier

Belpower maakt deel uit van de Belgische groep REIBEL, opgericht in Brussel in 1985 en actief in de internationale logistiek. Zijn opdracht: transporten organiseren voor rekening van derden en meer in het bijzonder voor humanitaire organisaties. De onderneming telt onder haar klanten prestigieuze namen als de UNO, het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen. 

Via deze samenwerkingen werd REIBEL meermaals uitgenodigd om concrete oplossingen aan te reiken in diverse sectoren. Zo groeide de interesse voor energie en een bewustzijn van tal van problemen. Rekening houdend met de realiteit op het terrein, kon de onderneming in 1998 anticiperen op de intrede van de zonnepanelen. Enkele jaren later besloot ze in te zetten op hernieuwbare energiebronnen.

Een logisch vervolg is dus de oprichting van haar filiaal Belpower, dat zich sinds 2002 in België positioneert als ontwikkelaar, verkoper en bouwer van zonnepanelen voor particulieren, KMO‘s en collectiviteiten. Naast deze activiteiten is de onderneming ook gestart met de levering van groene stroom op het ogenblik van de vrijmaking van de energiemarkt. Een natuurlijke evolutie volgens Belpower, want zo kunnen consumenten niet alleen investeren in hernieuwbare energie, maar ook hun facturen voor fossiele brandstoffen verlagen. Om die reden is Belpower geen gasleverancier.

Vandaag heeft Belpower haar expertise geëxporteerd naar verschillende landen, zoals Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. In België telt de onderneming een twintigtal medewerkers en draagt ze respect voor het milieu en de mens hoog in het vaandel. Een deel van haar winst wordt opnieuw geïnvesteerd in duurzame ontwikkeling en ondersteuning van de lokale economie met de aanwerving van personeel op de markten waar ze actief is. 

Een beperkte klantendienst en klassieke betaalformules 

Terwijl leveranciers van gas en elektriciteit hun klanten verschillende manieren aanbieden om in contact te treden met hen, koos Belpower voor soberheid. De onderneming is immers alleen bereikbaar via e-mail of telefoon, van maandag tot vrijdag van 8h15 tot 15h.

Bovendien biedt Belpower geen chat (instant messaging) aan, noch een persoonlijke klantenzone online. Een spijtige keuze voor wie graag met internet werkt en gewend is om zijn contracten online te beheren. De website van deze leverancier bevat wel een rubriek met FAQ, handig voor algemene vragen.

Voor de facturatie zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de gekozen formule. Bij Formule 1 worden de facturen opgestuurd via e-mail, bij Formule 2 via de post en bij SUN kan de klant kiezen. Voor de betaling kan de klant opteren voor domiciliëring of overschrijving. Als hij de tweede optie verkiest, wijst de leverancier in zijn algemene voorwaarden erop dat de factuur binnen 15 dagen na ontvangstdatum betaald moet zijn. 

Vreest u dat u niet op tijd kunt betalen, omdat u hoge elektriciteitsrekeningen krijgt? Vergelijk de prijzen van de elektriciteits- en gasleveranciers en profiteer van het goedkoopste aanbod om geld te besparen.

Groene stroom maar een negatief advies van Greenpeace

Met haar tarieven onderscheidt Belpower zich op twee manieren van de andere spelers op de energiemarkt, zoals Engie Electrabel of Lampiris: Belpower past geen promoties toe en verkoopt enkel elektriciteit. Een gezin dat zijn woning wil laten aansluiten op het gasnet, moet dus een leverancier vinden die de goedkoopste prijs per kilowattuur (kWh) gas aanbiedt, en eventueel veranderen van elektriciteitsleverancier.

Bij Belpower zijn er drie contracten voor groene stroom met een vast tarief. De eerste twee, Formule 1 en Formule 2, zijn in heel België verkrijgbaar en hebben een looptijd van een, twee of drie jaar. Hun troef: een interessante jaarlijkse bijdrage in Vlaanderen en Wallonië. Die bedraagt immers maar 20 of 25 euro. De derde formule, SUN, garandeert dezelfde prijzen gedurende een of drie jaar. Deze formule is enkel in het zuiden van het land verkrijgbaar en is bestemd voor eigenaars van zonnepanelen. 

Is Belpower hierdoor een onderneming die aan te bevelen is voor de milieubewuste consument? Volgens Greenpeace in elk geval niet. Want de ngo geeft in zijn klassement van groenestroomleveranciers een zeer lage energiescore aan Belpower (3/20). Waarom? Omdat Belpower te weinig ‚propere‘ productie heeft en elektriciteit koopt die hoofdzakelijk van kernenergie of een fossiele brandstof afkomstig is. Om groener te worden schaft de vennootschap dan herkomstcertificaten aan.

Wie hernieuwbare energiebronnen wil steunen, kan best:

 • informatie inwinnen over het energiebeleid van elke onderneming, alvorens een keuze te maken;
 • zich verlaten op een prijsvergelijker voor elektriciteit om de goedkoopste leverancier van groene stroom te vinden.

Diensten voor zonnepanelen

Belpower levert niet alleen elektriciteit, maar verkoopt ook oplossingen voor hernieuwbare energiebronnen. Zo heeft de onderneming zich gespecialiseerd in de installatie en indienststelling van verschillende soorten zonnepanelen. Met een garantie van 15 tot 20 jaar worden ze a priori gemaakt van kwaliteitsvol materiaal. Ze worden de klanten aangeraden in functie van hun specifieke situatie en hun specifieke behoeften.

Met het oog daarop krijgt het personeel van Belpower voortdurend opleidingen over de nieuwste technologieën. Haar ambitie: een ernstige service aanbieden en tegemoetkomen aan alle actuele, technische en administratieve vragen. Wilt u van aantrekkelijke prijzen profiteren? Aarzel dan niet om deel te nemen aan een groepsaankoop van zonnepanelen!

Overigens engageert Belpower zich om een onberispelijke dienst-na-verkoop aan te bieden. De energieleverancier belooft bijvoorbeeld om snel tussenkomst te verlenen in geval van een defect tijdens de garantieperiode. Een technisch probleem met een module die door een andere onderneming is geplaatst? Ook dan komt Belpower u ter hulp. De onderneming zal een diagnose stellen en een actieplan opmaken om de installatie terug op te starten.

Belpower kan interessant zijn voor u:

 • Indien u een contract voor groene stroom wilt afsluiten;
 • Indien u een contract met een vaste elektriciteitsprijs wenst;
 • Indien u wil investeren in zonnepanelen.

Hebt u vragen over de tarieven of over een verandering van leverancier: 02 319 59 70

Voor vragen over een verhuizing: 02 319 59 70

Contact opnemen met Belpower

Factuur, dreigende stroomafsluiting, budgetmeter:

 • Klantendienst: 02 421 99 99, open van maandag tot vrijdag van 8h15 tot 15h.
 • Post: Belpower International S.A. Vilvoordsesteenweg 11 te 1120 Brussel
Energiemix
 • Biomassa29,00
 • Waterenergie27,00
 • Windenergie26,00
 • Zonneenergie17,00