Aspiravi Energy

Aspiravi Energy is een elektriciteitsleverancier die deel uitmaakt van de groep Aspiravi. Aspiravi Energy produceert elektriciteit uit hernieuwbare energie, voornamelijk met windmolens in België, in de Noordzee en in het buitenland. Sinds maart 2015 levert Aspiravi Energy elektriciteit in Vlaanderen.

Beoordelingen
Greenpeace 
  • Brussel
  • Vlaanderen
  • Wallonië
Beschrijving

De dochtervennootschap van een groep met publieke en private aandeelhouders

Opgericht in 2002, de Aspiravi groep heeft 75 werknemers in dienst. De aandeelhouderschap van de groep is samengesteld uit 96 Belgische gemeenten (publiek deel) en 7.200 private deelnemers. Deze mix van publieke en private aandeelhouders biedt het bedrijf vermogen aan waardoor Aspiravi nog meer in hernieuwbare energie mag investeren.

In 2014, had Aspiravi niet minder dan 192 windmolens in bezit, een biomassacentrale, vier biogascentrales en twee waterkrachtcentrales. Daarmee kan Aspiravi 400.000 huishoudens van stroom voorzien.

 

Coöperatief bedrijf met hernieuwbare ambities

De elektriciteitsleverancier Aspiravi Energy werkt op het principe van coöperatieven. Voor de leverancier gaat het vooral om burgerparticipatie. Iedereen mag in een hernieuwbaar energieproject investeren wat hun mogelijkheden ook zijn. Bovendien betekenen de investeringen van Aspiravi Energy in hernieuwbare sectoren (windenergie, warmte-krachtkoppeling biomassa,…) een groot voordeel: het vermindert de risico voor de investeerders.

Om aandeelhouder te zijn moet de klant vier aandelen in Limburg Wind cbva of in Aspiravi samen cbva bezitten. Een aandeel kost 125 euro De klant moet dus 500 euro betalen om aandeelhouder te worden en van de gekoppelde producten te genieten. Het verwachte dividend is ongeveer 5%.

U bent niet verplicht coöperant te worden om naar Aspiravi Energy op te stappen. Sommige producten hieronder uitgelegd zijn ook toegankelijk voor mensen zonder aandeel in de coöperatie.

 

Sociale visie: een innovatieve aanpak

Ten opzichte van andere coöperatieven die elektriciteit leveren werkt Aspiravi Energy anders wanneer er sprake is van een sociaal aandeel. Deze groep wil mensen helpen die niet genoeg geld hebben om hun energiefacturen te betalen. Om dit waar te maken krijgt iedere klant op zijn factuur (naargelang het type meter) €1 / MWh aangerekend voor het goede doel. Klanten hebben ook de mogelijkheid geld af te staan aan andere projecten zoals voor kansarmoede- en energiearmoede.

Wilt u als klant uw ecologische voetafdruk verminderen en aan sociale hulp en hernieuwbare energieprojecten deel nemen? Dan is Aspiravi Energy voor u!

 

Vaste en variabele producten

Momenteel is Aspiravi Energy enkel aanwezig in Vlaanderen met drie vaste elektriciteitsproducten en drie variabele elektriciteitsproducten.

Klanten met aandelen die een vaste prijs en een facturatie via e-mail willen kunnen het Eco Plus Fix aanbod kiezen. Hetzelfde product met een variabel tarief is ook beschikbaar: het Eco Plus Flex product.

Als de klant liever de facturen via post krijgt, is het mogelijk andere producten te kiezen, de Eco Life Fix en Eco Life Flex aanbiedingen. Het eerste tarief is vast en het tweede is variabel en hangt af van de prijzen op de energiemarkt.

Voor klanten die geen aandeel willen kopen is er ook een oplossing: het Nature aanbod waar facturen via e-mail verplicht is. Dit product kan vast, “Nature Fix” of variabel zijn, “Nature Flex”. KMO’s mogen ook een van deze twee producten kiezen als hun verbruiksprofiel niet hoger dan 50 000 kWh per jaar is.

Voor KMO’s met meer dan 50 000 kWh per jaar, is een gepersonaliseerd aanbod mogelijk, met anderen prijzen dan voor kleine verbruikers.

De contracten voor de hierboven vermelde producten zijn een jaar geldig.

 

U zou liever Aspiravi Energy kiezen:

• Als u graag een Vlaamse, lokale leverancier kiest die groene elektriciteit levert

• Als u graag uit een uitgebreid aanbod kunt kiezen

 

Geïnteresseerd door een aanbod van Aspiravi Energy? Verdere of aanvullende informatie nodig? Aarzel niet ons te bellen op 04/242.47.68.

 

Aspiravi Energy : Contact

Vaarnewijkstraat 17 B-8530 Harelbeke

Telefoon: +32 (0)56 70 27 36

E-Mail:

welkom@aspiravi-energy.be

info@aspiravi.be

 

Energiemix
  • Biomassa97,00
  • Zonneenergie1,00
  • Windenergie1,00