De energiemarkt werd in Vlaanderen in 2003 vrijgemaakt. Wallonië en Brussel volgden in 2007. Volgens cijfers van de CREG, de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas, zijn de stroom- en gasprijzen sinds 2003 alleen nog maar gestegen.

Hoewel het aantal leveranciers en contracten alleen maar toeneemt, weten veel Belgen niet dat ze de mogelijkheid hebben van energieleverancier te veranderen. Slecht nieuws, want de gemiddelde stroomprijs in België is per huishouden (bij een verbruik van 3.500 kWh per jaar) met 61% gestegen. Bij ons in Vlaanderen is de prijs het sterkst omhoog gegaan sinds 2003: het gaat om een stijging met 104%, een serieuze 519 euro meer per huishouden. De elektriciteitsprijs is m.a.w. meer dan verdubbeld op 16 jaar tijd. Woon je in Wallonië, dan gaat het volgens onze federale energieregulator om een gemiddelde meerkost van 320 euro en in onze hoofdstad om 195 euro.

Hoe kan jij je factuur verlagen? Bespaar elk jaar door te vergelijken!

Energieleveranciers bieden hun nieuwe klanten vaak interessante welkomstkortingen. Om er zeker van te zijn dat je van het beste energietarief blijft profiteren, ook wanneer je welkomstkorting afloopt, is het belangrijk dat jij je energiecontract regelmatig vergelijkt via bijvoorbeeld www.energie-vergelijker.be

Met maar enkele klikken vergelijk jij gratis alle stroom- en gasaanbiedingen die we hebben in België en bespaar je tot 350 euro op je jaarlijkse factuur – in maar 5 minuutjes!

Welke energieleverancier past het beste bij jou? Maak een vergelijking om het antwoord te vinden!