Zijn maandelijkse lasten besparen wil iedereen wel. Om daar zo goed mogleijk in te slagen, biedt een gecertificeerde prijsvergelijker zoals Energie-Vergelijker.be een aantal mooie voordelen. De belangrijkste? Wij bieden jou een samenwerkingsplatform met persoonlijke service, fikse kortingen en een vereenvoudigd administratief proces. Dat is niet alles. Dit zijn vier goede redenen om beroep te doen op een gecertificeerde prijsvergelijker voor het vergelijken van de energietarieven!

1. Een service op maat die jouw leven makkelijker maakt

Je hebt genoeg van commerciële websites? Er zijn alternatieven. Een website met betrouwbare diensten bijvoorbeeld, die jou de kans geeft om een voordelig contract te vinden: prijsvergelijkers. Zij hebben als missie jouw administratieve rompslomp bij het afsluiten van een contract te verminderen. Je hoeft dan zelf niet meer naar de websites van de leveranciers in kwestie surfen en de contracten stuk voor stuk vergelijken. Het volstaat om op één platform je verbruiksgewoontes in te geven en de tarief- en contractvoorwaarden te vergelijken.

Je energiefactuur is natuurlijk een fikse kost, die zwaar kan doorwegen op het huishoudelijk budget van veel gezinnen. Wie de prijzen vergelijkt neemt zijn budget weer in de hand. Waar wacht je nog op om jaarlijks tot XXX te besparen?

Welke energieleverancier past het beste bij jou? Maak een vergelijking om het antwoord te vinden!

Welke rol speelt Energie-Vergelijker.be?

De rol van prijsvergelijkers zoals de onze is simpel. Wij maken een overzicht van de huidige prijzen van alle energieleveranciers, zodat jij makkelijk het beste contract vindt. Energie-Vergelijker biedt jou trouwens nog een bijkomend voordeel: wij regelen alle adminstratieve stappen bij je oude leverancier voor jou.

Dankzij onze vergelijker van de energieprijzen, kan jij vanaf nu in een handomdraai de prijzen van de energieprijzen vergelijken.

Hoe werkt een prijsvergelijker?

vergelijker energieprijzen

Simpel gezegd is een prijsvergelijker een soort rekenmachientje op maat. Wij maken jou het leven simpel: je geeft je persoonlijke gegevens en voorkeuren in (postcode, jaarlijks verbruik in kWh, betalingswijze etc.), daarna laten we de tool de vergelijking uitvoeren.

Vervolgens gaat onze tool over de 724 tariefkaarten van alle energieleveranciers en toont jou de tariefkaarten die het best voldoen aan de opgegeven criteria. Je kan het contract kiezen dat het best bij je past, volgens de prijs of kleine extraatjes van je leverancier (bereikbaarheid van de klantenservice, klassement van Greenpeace etc.). Je kan direct via onze tool van contract veranderen. Om je nieuwe contract te bevestigen, moet je dan enkel nog je EAN-code ingeven, het team van Energie-Vergelijker.be zorgt voor de rest! Ook je oude contract is in onze handen, je energie-adviseur regelt alles voor jou en geeft je de datum door waarop je nieuwe contract kan ingaan.

Jij moet op je to-do lijst nog maar één taak doorstrepen: het opnemen van de meterstand en die doorgeven aan je oude leverancier (of distributienetbeheerder) en hem de opgevraagde gevens doorgeven. Hij kan de regularisatiefactuur opmaken en je oude contract afsluiten.

>> Ook lezen: hoe en wanneer je meterstand elektriciteit opnemen?

2. In enkele klikken naar de beste prijzen

Simpel is het: een vergelijker staat jou toe op één webpagina een lijst met producten en diensten te vinden die bij jouw verbruik en installatie passen. Zo hoef jij geen uren te verliezen met op verschillende tabbladen de leveranciers te vergelijken.

Maar de ene vergelijker is de andere niet. Zo zijn er vergelijkers die de tariefkaarten niet regelmatig updaten, of platformen waarop je kan vergelijken maar niet veranderen van leverancier. Dat is bij Energie-Vergelijker.be gelukkig niet het geval. Onze transparante, gebruiksvriendelijke site garandeert jou volledige en actuele gegevens, en dat met maar enkele muisklikken.

Hoe gebruik je een prijsvergelijker?

Prijsvergelijkers zoals Energie-Vergelijker.be zijn intuïtief en dynamisch in het gebruik. Enige vorm van technische of digitale kennis is niet nodig. Het gebruik van zo’n vergelijkingsplatform is even makkelijk als online shoppen! In functie van jouw verbruik (bijvoorbeeld gebaseerd op je oude energiefactuur), worden de “meest geschikte” aanbiedingen getoond al naargelang relevantie, in stijgende volgorde. Om meer te weten over het gebruik van de eerste gecertificeerde prijsvergelijker in België, lees je onze volledige handleiding om onze tool zo ten volle te kunnen benutten.

3. Een site die jou gratis helpt

Wat is er tegenwoordig nog gratis? Klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar bij Energie-Vergelijker.be ben jij geen cent kwijt. Ook irritante advertenties tref je bij ons niet aan. Energie-Vergelijker.be wordt gefinancierd door de leveranciers zelf: zij geven ons een kleine commissie wanneer jij voor de leverancier in kwestie kiest.

Jouw gegevens zijn beschermd en worden zonder jouw expliciete toestemming niet aan een derde partij doorgespeeld.

Kiezen voor een onafhankelijke site is dus kiezen voor een transparante, objectieve en volledig gratis service!

4. De certificering en expertise van Energie-Vergelijker.be

Wij zijn de eerste prijsvergelijker die gecertificeerd werd door de federale regulator van energie, de CREG, en dat gebeurde natuurlijk niet zomaar. Bij Energie-Vergelijker.be staat goede service altijd op de eerste plek. 

Elk jaar vertrouwen duizenden Belgische huishouden ons hun energiefactuur toe. Volledig transparant en helemaal vrijblijvend, brengen wij voor jou de meest interessante opties samen en helpen jou in een handomdraai over te schakelen. Welk excuus heb je nog om meteen de tarieven te vergelijken en van leverancier te veranderen? Gedaan met te veel betalen voor jouw energiefactuur!

Welke energieleverancier past het beste bij jou? Maak een vergelijking om het antwoord te vinden!