Inleiding

Het gebruik van de websites “Comparateur-Energie.be”, “Energie-Vergelijker.be” en “Energyprice.be” impliceert uw volledige aanvaarding van deze algemene voorwaarden van Wikipower, die u erkent te hebben gelezen en die u HIER vindt. Op Energie-Vergelijker.be zijn overigens ook deze bijzondere voorwaarden van toepassing. Door het aanvinken van dit vakje erkent u die te hebben gelezen en die te aanvaarden.

Gebruiksvoorwaarden

Gebruikers kunnen gratis gebruik maken van de door Energie-Vergelijker.be op deze website aangeboden dienst.

Energie-Vergelijker.be heeft als taak particulieren en bedrijven de kans te geven gebruik te maken van de vrijmaking van de energiemarkt en vlot en snel naar een andere energieleverancier over te stappen, om te besparen op hun energiefactuur.

Energie-Vergelijker.be treedt enkel op als tussenpersoon tussen u als gebruiker en de energieleveranciers. Deze dienst is voor de gebruikers volledig gratis.

Werkwijze

Energie-Vergelijker.be vergelijkt de producten van alle actieve leveranciers op de Belgische markt van elektriciteit en gas. Daarvoor houden we rekening met de door de gebruiker vermelde gegevens in het formulier. Wanneer de gebruiker zijn of haar jaarlijks verbruik, leverancier en huidig aanbod daarin vermeldt, wordt die informatie gebruikt om het mogelijke bedrag van de besparingen te berekenen in het geval van een contractverandering. Als de gebruiker zijn/haar huidige aanbod niet ingeeft, maar wel zijn/haar leverancier, wordt het algemene aanbod van de leverancier gebruikt voor de vergelijking. Als de gebruiker zijn/haar verbruik niet kent, wordt dit geschat op basis van de grootte van het gezin. Ten slotte, als de huidige leverancier niet wordt vermeld, wordt het jaarlijkse bedrag van de factuur berekend op de resultaten pagina. Deze pagina laat daarna de producten zien volgens afdalend voordeel, gesorteerd van het goedkoopste naar het duurste aanbod.

Onze partners

Om een kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen werkt Wikipower samen met verschillende leveranciers:

  • Antargaz
  • Electrabel
  • Energie 2030
  • Eneco
  • Eni
  • Essent
  • Lampiris
  • Luminus
  • Mega
  • Poweo

Toestemming

Door dit inschrijvingsformulier op Energie-Vergelijker.be in te vullen verleent de gebruiker Energie-Vergelijker.be een mandaat om aan de hand van de vooraf overgemaakte gegevens het overeenkomstige aanbiedingsformulier op de website van de leverancier in te vullen, of om de gegevens via een ander protocol van overdracht aan de leverancier mee te delen.