In januari van dit jaar heeft Lampiris zijn naam definitief gewijzigd in TotalEnergies. Zal deze naamsverandering, als dochteronderneming van de Franse groep sinds 2016, een impact hebben op de klanten van de leverancier en op zijn ambities op het vlak van energietransitie? Energie-Vergelijker.be bekijkt de kwestie.

Lampiris België verandert officieel zijn naam in TotalEnergies

lampiris-totalenergies

Sinds januari 2022 is het officieel! De derde grootste energieleverancier van België heet nu TotalEnergies. Lampiris, dat in 2003 werd opgericht door Bruno Venanzi en Bruno Vanderschueren, wist zich al snel te onderscheiden van zijn concurrenten door zijn groene en lokale elektriciteitsaanbod. In 2016 zorgde de Luikse leverancier echter voor opschudding bij de aankondiging van zijn overname door de Franse reus Total. Dat deed twijfels deed rijzen over zijn ware ecologische intenties.

Wat verandert er voor de klanten?

De huidige klanten van het voormalige Lampiris hebben niets te vrezen. De naamsverandering zal geen invloed hebben op hun energiecontract en dus ook niet op hun huidige tarieven. In feite vatte TotalEnergies het voor zijn klanten in één zin samen: “Behalve het logo verandert er niets”.

Marc Bensadoun, CEO van TotalEnergies België, wees erop dat er twee voordelen verbonden zijn aan de naamsverandering. Het eerste voordeel, dat al goed geïntegreerd is in de basismarketingstrategie van Lampiris, betreft het toegankelijk maken van schone en dus groene energie voor zo veel mogelijk mensen. Een tweede voordeel is dat dankzij TotalEnergies elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Hij wijst er ook op dat, hoewel de leverancier van naam veranderd is, TotalEnergies nog steeds de fundamentele waarden van Lampiris behoudt, zoals het leveren van lokale en groene energie en het neerzetten van een maatschappelijk verantwoord, transparant en intelligent bedrijf.

Welke energieleverancier past het beste bij jou? Maak een vergelijking om het antwoord te vinden!

Zijn TotalEnergies en de belofte van groene en lokale energie verenigbaar?

Als je aan TotalEnergies denkt, denk je aan olie en andere fossiele brandstoffen zoals gas. Zal het vroegere Lampiris zijn energieverbintenissen kunnen nakomen en de oorspronkelijke waarden van de Luikse leverancier kunnen respecteren?

Volgens Marc Bensadoun zal deze naamsverandering ertoe leiden dat de groep over meer middelen beschikt om nog meer in te zetten op hun energietransitiebeleid.

TotalEnergies streeft ernaar om één van ’s werelds grootste producenten van hernieuwbare energie te worden. Dankzij de overname van Lampiris door Total 8 jaar geleden, heeft de leverancier reeds het windpark Rentel voor de kust van Oostende in handen. De 42 windturbines, elk met een vermogen van 7,35 MW, bevoorraden maar liefst 300.000 gezinnen van groene en Belgische stroom.

Naast de investeringen in energieproductie, biedt TotalEnergies zijn klanten verschillende oplossingen die hen in staat stellen om zich beter te integreren in het ecologisch transitieproces. De eerste oplossing betreft elektrische mobiliteit. De leverancier biedt zijn klanten daarom de installatie van oplaadpunten aan huis, maar ook voordelen zoals gratis kilometers als ze intekenen op het tariefaanbod voor e-mobiliteit. De tweede oplossing betreft de installatie van zonnepanelen en een speciaal elektriciteitstarief voor eigenaars van zonnepanelen.

Conclusie: is de naamsverandering veelbelovend?

Als we Marc Bensadoun mogen geloven, jazeker! Bovendien heeft de Total-groep, sinds zijn overname van Lampiris in 2016, bewezen dat ze bereid is te investeren in hernieuwbare energie, zowel wat betreft de productie van hernieuwbare energie als wat betreft het aanbieden van duurzame en groene oplossingen aan al haar residentiële en/of zakelijke klanten. De vraag die men zich nu kan stellen is, of de feitelijke acties en investeringen de woorden van de CEO van TotalEnergies zullen bevestigen.

Op de hoogte blijven van de energiemarkt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Tank tal van goede advies om uw energiefacturen te verminderen.
Ik schrijf me in Onze beste tips elke maand!
Reageren!