Het is officieel: Energie-Vergelijker.be is de eerste vergelijker van energieprijzen in België die werd erkend door de CREG. In juli 2018 paste de CREG zijn ‘charter voor een goede informatieverschaffing bij de prijsvergelijking van elektriciteit en gas’ aan. Dit charter waarborgt dat de online vergelijkingstool je objectieve, transparante en hoogwaardige informatie geeft wanneer je de prijzen voor elektriciteit en aardgas vergelijkt.


> Lees het persbericht van de CREG

> Lees het persbericht van Energie-Vergelijker.be

Energie-Vergelijker.be is een van de leiders op de Belgische markt voor de vergelijking van energieprijzen online. Ieder jaar helpt de tool tienduizenden huishoudens prijzen te vergelijken en van leverancier te veranderen. Sinds zijn oprichting in 2013 door de firma Wikipower konden meer dan 280.000 huishoudens en professionals dankzij het platform een vergelijking maken en zo gemiddeld € 180 besparen op hun elektriciteits- en gasfactuur.

Met de aangename, intuïtieve en volledig gratis Energie-Vergelijker.be vergelijk je in enkele muisklikken alle 650 tariefkaarten die er zijn in België. Zo geniet je gegarandeerd altijd van de beste tarieven en relevante, objectieve en kwaliteitsvolle informatie. Tot slot biedt de vergelijker een persoonlijke begeleiding door een energieconsulent, en dat volledig gratis. Via het platform kun je ook een contract afsluiten.

Een aangepaste tool om je beter te informeren

Energie-Vergelijker.be was in het verleden al houder van het charter maar wilde zijn tools afstemmen op de nieuwe versie van het charter van de federale reguleringscommissie. “We wilden altijd al een zo objectief mogelijke vergelijker aanbieden door alle leveranciers op de markt te vergelijken. Die wens strookte volledig met de principes van het charter van de CREG. Het sprak dus voor zich dat wij onze tool aanpasten om het label te kunnen behouden”, vertelt Maxime Beguin, CEO van Wikipower.

Dankzij Energie-Vergelijker.be profiteer je van promoties, kortingen en exclusieve voordelen!
Nu gratis vergelijken Ik bespaar tot 275 euro

Een nieuw charter van de CREG

Wat is de CREG?

De CREG is de federale Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas in België, onze nationale energieregulator dus. Ze heeft verschillende opdrachten. Om te beginnen adviseert ze de overheid. De CREG waakt ook over de transparantie en concurrentie op de markten voor elektriciteit en aardgas. Ze ziet er ook op toe dat de marktsituatie het algemene belang beoogt en strookt met het globale energiebeleid. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met de fundamentele belangen van de consument.

Wat houdt dit nieuwe charter in?

CREG kwaliteitslabel

Met het oog op de verdediging van de belangen van de consument werkte de CREG in juli 2018 haar ‘charter voor een goede informatieverschaffing bij de prijsvergelijking van elektriciteit en gas‘ bij.  Dit nieuwe charter moet jou verzekeren dat de informatie die de vergelijkers opleveren correct, relevant en coherent is. De overdracht van relevante, objectieve en vlot beschikbare informatie maakt het mogelijk een actieve rol te spelen op de energiemarkt en doordachte beslissingen te nemen.

 

De vier fundamentele principes van dit charter die de online vergelijkingsdiensten moeten naleven:

  • duidelijke informatie over de service bieden;
  • een intuïtieve en gebruiksvriendelijke service bieden;
  • nauwkeurig zijn en eerlijke, complete, correcte en bijgewerkte informatie aanleveren;
  • verantwoord omgaan met de informatie die van de gebruiker komt en de informatie die aan hem wordt overgemaakt.

> Lees het persbericht van de CREG

Energie-Vergelijker.be, de eerste prijsvergelijker die werd erkend door de CREG 

De controles op basis van het charter en de logische en rekenkundige tests van de resultaten van de prijsvergelijkingen toonden aan dat Energie-vergelijker.be alle bepalingen van het charter naleeft. We keurden hun erkenning dus goed voor een periode van twee jaar.”, legt woordvoerster van de CREG Sophie Lenoble uit.  “Energie-Vergelijker.be is daarmee de eerste vergelijker van prijzen voor elektriciteit en gas die het nieuwe kwaliteitslabel van de CREG kreeg. We feliciteren ze met het werk dat ze leverden om hun tools aan te passen en zo te voldoen aan de fundamentele principes van het charter”, voegt ze er nog aan toe.

> Lees het persbericht van Energie-Vergelijker.be

Om de beste service te kunnen blijven bieden, zal Energie-Vergelijker.be nog verder uitbreiden. Enerzijds gaat het bedrijf nu ook telecommunicatie vergelijken en anderzijds streeft het internationale groei in het domein van elektriciteit en gas na.

Vergelijk nu de prijs van elektriciteit en aardgas en bespaar op uw globale energiefactuur ! Kies voor het beste stroom- en/of aardgasaanbod en bespaar tot 225 euro. Ontdek welk bedrag jij bespaart.
Ik vergelijk en bespaar Gratis vergelijking