Promoties van de maand - Beste energie aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbieding voor je energiecontract? De elektriciteits- en aardgascontract van de energieleveranciers vergelijken is hier een uitstekend middel voor. Om je te helpen de beste energiedeal te vinden, ontdek hier een overzicht van de beste aanbiedingen van de maand mei 2023, in de vorm van een tabel per Belgisch gewest.

In die tabellen vind je een schatting voor gas- en elektriciteitsverbruik, inclusief de exclusieve promoties van onze vergelijker. Al deze aanbiedingen zijn beschikbaar op onze gratis vergelijker, die erkend is door de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas).

Wie is de goedkoopste gas- en (groene) elektriciteitsleverancier op dit ogenblik in België?

De prijs van ‘goedkoopste energieleverancier’ uitreiken is niet gemakkelijk, of het in Vlaanderen, Brussel of Wallonië is. Aangezien er veel verschillende tarieven zijn voor het leveren van elektriciteit of aardgas, heeft je persoonlijke energieverbruik een groot invloed op de eindfactuur. Bovendien speelt de evolutie van het tarief van variabele contracten hierbij ook een doorslaggevende rol.

Hoe kun je dan zeker maken dat je ten slotte lage tarieven geniet? Een van de oplossingen is gewoon om de verschillende aanbiedingen van de energieleveranciers te vergelijken en zo hét tarief te vinden dat het best bij je verbruiksprofiel past. Hieronder vind je een schatting van de jaarlijkse factuur met de meest concurrerende energieaanbieding voor 3 verschillende verbruiksprofielen en in elk gewest van het land.

Op de hoogte blijven van de energiemarkt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Tank tal van goede advies om uw energiefacturen te verminderen.
Ik schrijf me in Onze beste tips elke maand!

Welke leverancier van energie heeft de beste aanbiedingen in Vlaanderen?

1 persoon3 personen5 personen

Elektriciteit

€ 272

€ 1 124

Groene stroom

€ 2 101

Groene stroom

Gas

€ 736

€ 1 479

€ 2 953

Elektriciteit & gas

€ 1 013

Groene stroom

€ 2 604

Groene stroom

€ 5 109

Groene stroom

De beste aanbiedingen voor je energie – Vlaanderen – mei 2023

*De gegevens voor de berekening van die aanbiedingen vind je verder in het artikel. Hiervoor gelden toch de voorwaarden van de leverancier. Referentielocatie: 2000 Antwerpen.

Wie is op dit moment de goedkoopste energieleverancier in Brussel?

1 persoon3 personen5 personen

Elektriciteit

€ 253

Groene stroom

€ 1 262

Groene stroom

€ 2 296

Groene stroom

Gas

€ 781

€ 1 579

€ 3 191

Elektriciteit & gas

€ 1 069

Groene stroom

€ 2 841

Groene stroom

€ 5 493

Groene stroom

De beste aanbiedingen voor je energie – Brussel – mei 2023

*De gegevens voor de berekening van die aanbiedingen staan verder in het artikel. De leverancier bepaalt er toch zelf de voorwaarden van. Referentielocatie: 2000 Antwerpen.

Vergelijk nu de prijs van elektriciteit en aardgas en bespaar op uw globale energiefactuur ! Kies voor het beste stroom- en/of aardgasaanbod en bespaar tot 225 euro. Ontdek welk bedrag jij bespaart.
Ik vergelijk en bespaar Gratis vergelijking

Welke leverancier van elektriciteit en gas heeft de beste aanbiedingen in Wallonië?

1 persoon3 personen5 personen

Elektriciteit

€ 152

€ 1 218

Groene stroom

€ 2 359

Groene stroom

Gas

€ 836

€ 1 679

€ 3 369

Elektriciteit & gas

€ 1 062

Groene stroom

€ 2 897

Groene stroom

€ 5 765

Groene stroom

De beste aanbiedingen voor je energie – Wallonië – mei 2023

*Hoe die aanbiedingen berekend worden, staat hieronder uitgelegd. De leverancier bepaalt er toch zelf de algemene voorwaarden van. Referentielocatie: 4000 Luik.

Hoe lees je de vergelijkende tabel met de beste aanbiedingen van de maand?

Bepaal in de eerste plaats het soort energie dat je wilt afnemen:

 • Als je geen gas gebruikt, ben je wellicht alleen op zoek naar een elektriciteitscontract. In dat geval vind je de interessantste elektriciteitsleverancier op de eerste lijn van de tabel.
 • Ben je tevreden over je elektriciteitsleverancier maar wil je een ander gascontract, dan vind je de goedkoopste gasleverancier op de tweede lijn.
 • Wil je daarentegen een nieuw contract voor elektriciteit en gas, bekijk dan de derde lijn voor de beste gecombineerde aanbiedingen van energie van de lopende maand.

Kijk vervolgens naar het aantal personen in je huishouden. De vergelijkende tabel bevat de beste energiedeal van de maand voor het verbruik van een enkele persoon, een gezin van drie personen of een gezin van vijf personen. De tabel geeft ook aan of het om groene energie gaat.

Opmerking: de bedragen worden berekend op basis van de condities en hypothesen hieronder. Voor alle bijkomende inlichtingen of om een gepersonaliseerde simulatie uit te voeren met de hulp van onze energieadviseurs kun je ons gratis contacteren op info@energie-vergelijker.be. Veranderen van energiecontract is snel en eenvoudig, en we nemen de administratieve stappen voor onze rekening!

Je kunt ons ook je elektriciteits- of gasfactuur e-mailen om gratis een gepersonaliseerde audit van je energieverbruik te ontvangen. Een van onze adviseurs neemt dan contact met je op om het beste aanbod te bespreken.

Vergelijk nu de prijs van elektriciteit en aardgas en bespaar op uw globale energiefactuur ! Kies voor het beste stroom- en/of aardgasaanbod en bespaar tot 225 euro. Ontdek welk bedrag jij bespaart.
Ik vergelijk en bespaar Gratis vergelijking

Dit zijn de voorwaarden van de tabellen met de beste aanbiedingen voor elektriciteit en gas:

1. Soort energie en overeenkomst

 • Elektriciteit: tweevoudige meter met een variabele prijs
 • Gas: gewone gasmeter met een variabele prijs
 • Verandering van energieleverancier: de consument is nog geen klant bij de leverancier. Sommige eenmalige kortingen zijn immers voorbehouden voor nieuwe klanten. Het gaat dus niet om een overeenkomst in het kader van een verhuis.

2. Elektriciteits- en gasverbruik

Grootte van het huishouden Elektriciteitsverbruik Gasverbruik
Piekuren Daluren
1 persoon 300 kWh/jaar 300 kWh/jaar 8000 kWh/jaar
3 personen 1600 kWh/jaar 1900 kWh/jaar 17 000 kWh/jaar
5 personen 2700 kWh/jaar 3900 kWh/jaar 34 890 kWh/jaar

3. Geactiveerde diensten

Promoties = ; domiciliëring = ; factuur per e-mail = ; online service = ; vooruitbetaling = .

4. Gebruikte methodologie

De geschatte jaarlijkse facturen in de tabellen hierboven zijn berekend overeenkomstig de methodologie van de VREG.


Vergelijk 1 keer per jaar de tarieven om de beste prijzen voor gas en stroom te genieten

Om te profiteren van de beste aanbiedingen voor je energie raden we je aan je tarief aan het einde van je contract te vergelijken met de nieuwe aanbiedingen van leveranciers. Nog beter is om dat een keer per jaar te doen. Tot sommige acties heb je trouwens alleen maar toegang als nieuwe klant. Overstappen houdt bovendien geen moeilijke administratieve stappen meer in. Zo vind je elk jaar opnieuw de beste deals.

>> Lees ook: Wanneer moet je de energieprijzen vergelijken?

Hoe vind je het energiecontract met de beste prijs voor elektricteit en gas op Energie-Vergelijker.be?

 1. Ga naar ons vergelijkingsplatform.
 2. Voer je verbruiksgegevens voor elektriciteit en/of gas samen met je postcode in in onze prijsvergelijker.
 3. Ontdek de lijst met de goedkoopste energiecontracten. Verfijn indien nodig je zoekcriteria (groene energie, vast of variabel contract, facturatietype, keuze van de betaling, kortingen, enz.)
 4. Kies het energiecontract dat bij je wensen aansluit en onderteken het rechtstreeks op Energie-Vergelijker.be.
 5. De nieuwe leverancier neemt contact met je op en bevestigt de aanvraag tot nieuwe contract. Gedaan met de administratieve rompslomp!

En als je liever begeleidt wordt of als je specifieke criteria hebt voor je energiecontract zoals groene elektriciteit of het ondersteunen van duurzame energiebronnen, is ons team van deskundigen er om je te helpen het contract elektriciteit of aardgas te kiezen dat het best bij je behoeften past. Het geheim voor een voordeliger tarief is regelmatig vergelijken! Overstappen is daarnaast nog nooit zo gemakkelijk geweest. Aarzel niet om ons te contacteren op info@energie-vergelijker.be als je verdere vragen hebt.

Eenvoudig, snel en veilig!

>> Lees ook: Hoe kun je altijd profiteren van de beste energiedeals?

Dankzij Energie-Vergelijker.be profiteer je van promoties, kortingen en exclusieve voordelen!
Nu gratis vergelijken Ik bespaar tot 275 euro

De volgende stap

Wil je graag meer weten over de leveranciers? Raadpleeg dan zeker hun informatiefiches.

Meer info over het concept Energie-Vergelijker.be en over ons team vind je in de rubriek Wie zijn wij. Daarin geven we ook meer uitleg over het kwaliteitslabel dat we van de CREG hebben gekregen.

Moet je je distributienetbeheerder (DNO) achterhalen? Gebruik dan onze gratis tool.

Heb je nog andere praktische vragen? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen.

Neem tot slot ook een kijkje op onze blog voor nog meer tips over je elektriciteits- en gasverbruik en om op hoogte te blijven van de actualiteit van de energiemarkt.