360.000 gezinnen betalen jaarlijks 600 euro te veel voor hun energie. Voor bijna 20.000 kmo’s kan dat bedrag zelfs oplopen tot 3.450 euro. Dat is althans de vaststelling van de CREG in haar laatste analyse. Waar gaat het dan precies over? Bij de zogenaamde ‘slapende contracten’ liggen de tarieven een stuk hoger dan bij de actieve producten. Om die meerkost te achterhalen, komt de regulator nu met de CREG Scan. Maar die tool is nog maar een eerste stap wanneer je van leverancier wil veranderen! Hij houdt namelijk geen rekening met de lopende promoties en via die tool is het ook niet mogelijk om van leverancier te veranderen. Energie-Vergelijker.be is de enige vergelijker die door de CREG is gecertificeerd en doet dat wel! Zo kies je in enkele klikken het beste contract op de markt.

> Lees ons persbericht

Hoe verander je makkelijk van leverancier?

Sommige gezinnen beslissen om van leverancier te veranderen om zo hun energiefactuur te verlagen. De beslissing nemen is één ding, de juiste beslissing nemen is nog iets anders! Bij de afsluiting van een nieuw contract kiest 50 tot 60% van de gezinnen een van de tien duurste producten op de markt. Om die reden is het essentieel om de verschillende beschikbare formules te vergelijken met behulp van gecertificeerde tools. Concreet volg je deze twee stappen:

 

Surf eerst en vooral naar de CREG Scan om na te gaan of jouw contract bij de goedkopere of duurdere tarieven op de markt hoort. Via deze eerste stap kun je bepalen of het al dan niet interessant is om van leverancier te veranderen.

 

Wil je inderdaad van leverancier veranderen? Gebruik dan een gecertificeerde online prijsvergelijker om de formule te vinden die het best bij jouw verbruiksprofiel past. Via de vergelijker kun je ook effectief van leverancier veranderen.

 

Op dit moment telt België maar één gecertificeerde prijsvergelijker, namelijk Energie-Vergelijker.be. Met de aangename, intuïtieve en volledig gratis Energie-Vergelijker.be vergelijk je in enkele muisklikken alle 650 tariefkaarten die er zijn in België. Het platform biedt je niet alleen exclusieve promoties, maar ook een duidelijke en transparante berekening van het factuurbedrag. Je bent dus 100% zeker dat je de juiste beslissing neemt. Bovendien begeleiden onze energie-adviseurs je persoonlijk voor, tijdens en na je verandering van leverancier. Tot slot kun je via Energie-Vergelijker.be in amper 5 minuten een nieuw contract afsluiten. En dat alles zonder administratieve rompslomp of verbrekingsvergoeding.

Energie-Vergelijker.be: de enige prijsvergelijker erkend door de CREG

Energie-Vergelijker.be is marktleider op de Franstalige markt voor de vergelijking van energieprijzen online. Sinds zijn oprichting in 2013 door de firma Wikipower konden meer dan 80.000 verbruikspunten van leverancier veranderen dankzij het platform. In oktober bedroeg de gemiddelde besparing geregistreerd op Energie-Vergelijker.be 288 euro op de jaarlijkse gas- en elektriciteitsfactuur. Bovendien biedt Energie-Vergelijker.be je gegarandeerd altijd de beste tarieven én relevante, objectieve en kwaliteitsvolle informatie. Om zijn CREG-certificering te behouden, verbindt het platform zich ertoe:

  • Duidelijke informatie over de service te bieden;
  • De gebruiker een intuïtieve en gebruiksvriendelijke service te bieden;
  • Nauwkeurig te zijn en eerlijke, complete, correcte, relevante en bijgewerkte informatie aan te leveren;
  • Verantwoord om te gaan met de informatie die van de gebruiker komt en de informatie die aan hem wordt overgemaakt.

Dit verscheen al in de pers:   La Libre, Le Soir, RTL, 7sur7, L’EchoTrends-Tendances, RTL, VRT, HLN, Nieuwsblad, De Morgen, De Standaard, BRF, VRT, HBVL.

Reageren!