prijsstijgingprijsstijging

Energie-Vergelijker.be maakt een stand van zaken op over de prijsstijgingen in 2021 en de wijzigingen voor 2022.Energiemarkt 13 januari 2022

Terwijl 2021 getekend werd door de stijging van de elektriciteits- en gasprijzen, belooft 2022 heel wat veranderingen die de eindconsument ten goede komen. Energie-Vergelijker.be gaat na hoe de energiesector verder zal evolueren en blikt terug op de historische inflatie die we de voorbije maanden hebben gezien, zowel op de groothandelsmarkt als op residentieel niveau.
Het artikel raadplegen
faillissement-watzfaillissement-watz

Nieuw faillissement in de energiesector? Watz, op de rand van het faillissement.Energiemarkt Marché de l'énergie 6 januari 2022

Op 20 december vorig jaar vroeg Watz, waarvan de cashflow volledig uitgeput is, de rechter om bescherming tegen zijn schuldeisers. Sindsdien heeft de VREG, de Vlaamse energieregulator, zijn vergunning stopgezet, waardoor de leverancier op de rand van het faillissement is komen te staan. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van deze beslissing voor Watz en zijn klanten?
Het artikel raadplegen
faillissement-vlaamse-energieleverancierfaillissement-vlaamse-energieleverancier

Faillissement van Vlaamse Energieleverancier 15 december 2021

Op 7 december werd de elektriciteits- en gasleverancier Vlaamse Energieleverancier, die sinds 2019 op de markt is, failliet verklaard. De oorzaak? De historisch hoge energieprijzen die de markt sinds enkele maanden teisteren. Wat gebeurt er nu met de klanten van deze Vlaamse leverancier en welke oplossingen worden hen aangeboden? Energie-vergelijker.be maakt de balans op en geeft advies om de meest geschikte oplossing te vinden.
Het artikel raadplegen
verbruik-elektrische-verwarmingverbruik-elektrische-verwarming

Hoeveel verbruikt elektrische verwarming? 30 november 2021

Hoeveel verbruikt elektrische verwarming? Welk model van elektrische radiator is het minst energieverslindend? In deze gids geven we een overzicht van de belangrijkste vormen van elektrische verwarming en hun gemiddelde verbruik. Zo weet je hoe je je verbruik moet berekenen en wat je kunt doen om je verwarmingsfactuur te verlagen.
Het artikel raadplegen
warmetepompwarmetepomp

Welk model van warmtepomp kies je? 12 november 2021

De warmtepomp is de meest voordelige en ecologische manier van verwarmen op de markt. Maar hoe maak je de juiste keuze uit al die modellen? Om je daarbij te helpen, geeft Energie-Vergelijker.be jou een handig overzicht met prijzen, modellen en keuzecriteria. Zo heb je alles in handen om de warmtepomp te kiezen die het best bij jouw verbruiksprofiel past!
Het artikel raadplegen