Welkom op de blog van Energieprijs!

energieverbruik-headerenergieverbruik-header

Energieverbruik en facturen: hoe pakt je leverancier dit aan?Elektriciteit en gas: verbruik 18 mei 2022

Hoe maakt je leverancier een factuur op die overeenkomt met je werkelijke energieverbruik? Heel simpel. Hij baseert zich op jouw meterstand én een verbruiksprofiel dat de regulatoren en netbeheerders uitwerkten. Laat je liever niets aan het toeval over? Plaats dan een communicerende of digitale meter. Energie-Vergelijker.be zet alle procedures op een rijtje.
Het artikel raadplegen
Advies-energie-praktische-gidsen-headerAdvies-energie-praktische-gidsen-header

Advies energie: ontdek al onze praktische gidsenEnergieadvies 6 mei 2022

De energiesector is soms heel ingewikkeld. Of het nu gaat om de wettelijke procedure voor het aansluiten van je huis op het elektriciteitsnet of het onderhoud van je verwarmingsketel, het is niet altijd makkelijk zijn weg te vinden. Om het proces te vergemakkelijken geeft Energie-Vergelijker.be een overzicht van al de energietips en -advies die je […]
Het artikel raadplegen
Energieovernamedocument-headerEnergieovernamedocument-header

Energieovernamedocument: hoe werkt het?Verhuizing 4 mei 2022

Het energieovernamedocument is een formulier dat de standen van de elektriciteits- en gasmeters certificeert wanneer een woning van huurder of eigenaar verandert. Maar hoe vul je het in, naar wie stuur je het en wat moet je nog doen als je verhuist? Energie-vergelijker.be maakt de balans op. Wat is het energieovernamedocument precies? Het energieovernamedocument is […]
Het artikel raadplegen
Eneco-facturenEneco-facturen

Eneco en zijn facturen, een overzichtElektriciteit en gas: factuur 18 mei 2022

Hoe werkt de facturatiedienst bij Eneco, dat als een van de toonaangevende energieleveranciers in België wordt beschouwd? Of je nu een bestaande of potentiële klant bent, we leggen je uit waaruit een typische Eneco-factuur bestaat en wat de bedoeling is van voorschotten, afrekeningen en slotfacturen.
Het artikel raadplegen
Aeco-stopt-als-leverancierAeco-stopt-als-leverancier

Aeco stopt ermee en laat 10.000 klanten gaanEnergiemarkt 4 mei 2022

Leverancier Aeco heeft aangekondigd definitief de boeken te sluiten om een faillissement te voorkomen. Reden hiervoor is de ongeziene stijging van de energieprijzen. Het bedrijf levert zijn leveringsvergunning dus weer in en vraagt al zijn klanten zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier te vinden. Wij vertellen je wat jouw rechten als klant zijn en hoe je snel een leverancier vindt die is aangepast aan jouw verbruik.
Het artikel raadplegen